Eternals serà un punt d’inflexió en més coses de les que segur que ara mateix ens imaginem. Per començar, és la primera vegada que Marvel aposta obertament per un cinema d’autor a l’hora de marcar el to i el desenvolupament d’uns personatges. Ho va fer amb directors com Kenneth Branagh a Thor, per exemple, però el resultat acabava inhibint el segell del creador en benefici del relat col·lectiu. Aquí, en canvi, s’ha donat llibertat a la directora Chloé Zhao (guanyadora d’un merescut Oscar per Nomadland) per trencar les regles del joc i, malgrat que també s’aprofita l’avinentesa per fer avançar la trama més general, endinsar-se en un registre més singular i personal. Un altre front que s’obre és el de portar l’univers de Marvel a territoris fins ara inexplorats, perquè els sues protagonistes tenen una mística i uns ascendents narratius que poc tenen a veure amb els superherois més prototípics. I després hi ha el futur de la saga, perquè aquest film determinarà unes quantes línies narratives i presenta personatges que, a la llarga, han de tenir un paper molt més important a les aventures dels Avengers. Sigui com sigui, que arribi només dos mesos després de l’estrena de la darrera superproducció de Marvel demostra que aquesta no pensa perdre més el temps i donar sortida a còmics que mai haurien semblat susceptibles d’adaptar-se a la pantalla.

Eternals és la història d’una raça d’éssers immortals que, tot fugint d’un conflicte que podia acabar amb l’univers tal i com el coneixem, es van instal·lar a la Terra per iniciar una nova vida. Van decidir no intervenir en l’evolució humana i per això s’han mantingut ocults fins i tot quan Thanos va amenaçar amb torpedinar l’existència del planeta. Però un descobriment els porta a canviar d’opinió i revelar la seva veritable naturalesa, ja que hi ha amenaces que necessitaran de la intervenció de tots els poders imaginables. Al llarg de més de dues hores i mitja, Zhao construeix una barreja de reflexió existencial i pel·lícula d’aventures que probablement generarà més divisió que cap altra producció de Marvel, però que al mateix temps demostra la viabilitat d’un canvi d’estil a la factoria.

Un dels aspectes més interessants és el seu heterogeni repartiment, que inclou Angelina Jolie, Richard Madden, Gemma Chan, Kit Harington (atenció al seu personatge, un dels que està abocat a tenir continuïtat), Kumail Nanjiani, Barry Keoghan, Brian Tyree Henry, Ma Dong-seok, Lia McHugh, Lauren Ridloff, Haaz Sleiman, Lucia Efstathiou i Salma Hayek. La banda sonora original ve firmada per Ramin Djawadi, autor de la sèrie Joc de Trons, que no treballava amb Marvel des de la primera entrega de Iron Man.