Després d’onze anys de silenci discogràfic i de vuit separats com a banda, Antònia Font publicarà el seu nou disc entre el març i l’abril del 2022 i tindrà com a títol, Un minut estroboscòpica, el mateix de l’avançament que ha publicat el grup recentment. En una entrevista, el cantant d’Antònia Font, Pau Debon assenyala que el nou disc li fa pensar «en grans escenaris i no en un teatre petit». Debon admet que pel nou disc han buscat l’essència del grup perquè s’imaginaven que a la gent li agradaria rebre un àlbum «amb la màxima essència d’Antònia Font». Debon confessa que no tenien intenció d’experimentar gaire en el nou àlbum, sinó que volien fer «unes cançons que aboquessin una mica tota la seva carrera». Debon afirma que volien que la gent que els coneix i els ha seguit durant tot aquest temps, escoltés l’àlbum i digués: «Això és el que enyorava». El grup tenia ganes de «tornar a fer un disc i tocar en directe» de la mateixa manera que van fer durant tot aquells anys, assegura el cantant.

Debon remarca que el compositor Joan Miquel Oliver és l’autor de les cançons, qui composa i escriu les lletres. En aquest cas, confessa, Oliver els va narrar que es va tancar a la seva habitació, es va tapar amb una flassada, i va reflexionar sobre quina és l’essència d’Antònia Font, allò que els diferència dels altres. Oliver va ensenyar cinc cançons que havia composat a la resta de membres del grup i quan van escoltar Un minut estroboscòpica, la cançó que ha estat el primer avançament, van dir: «Això és el que hem de fer. Hem de sortir amb un material així, que sigui fàcil de reconèixer per a tothom», apunta el cantant. Pau Debon assegura que si pensa en aquest nou disc, pensa en grans escenaris i no en un teatre petit, que és una cosa, confessa, que van fer molt. En aquest ocasió, el cantant assenyala que el nou disc li fa pensar «en concerts grans, molt de volum, amb molta gent i més tipus festival». El cantant de la banda mallorquina detalla que el nou treball «té parts amb moltes guitarres i sintetitzadors amb una sonoritat molt plena, i per un gran escenari això és molt potent».

El cantant recorda que quan van començar a parlar, amb els altres membres de la banda de com podien tornar, van negociar durant mesos per arribar a una formula on tots estiguessin còmodes amb les peculiaritats de cadascun. L’acord va ser fer un disc i una desena de concerts, assenyala. «Això estava clar i seguim amb aquesta idea, però no sabem què passarà després, no ens ho hem plantejat», afegeix. Debon remarca que durant tot aquest temps de silenci dels Antònia Font el que més ha enyorat és el directe. «És el que més m’agrada i m’estira», assegura. Quan els Antònia Font van decidir tornar, encara no hi havia pandèmia de covid-19. «Com a espectador i consumidor de música, és una situació on tothom està faltat de llibertat en el moment d’expressar-se lliurament» amb molta pressió sobre si ho està fent bé o no o si pot o no pot fer una cosa. «No sé si arribarem a temps als concerts, però tothom té ganes de tornar als concerts multitudinaris, que és un moment especial per molta gent», afegeix.

Concerts anunciats

El Primavera Sound l’11 de juny, el Poliesportiu Municipal d’Inca el 18 de juny, València (encara sense emplaçament) el 9 de juliol, i el Palau Sant Jordi el 15 d’octubre, són les quatre «úniques» dates «d’aquesta primera fase de la gira» (2022) confirmades fins el moment. Després d’anunciar que es reunirien puntualment per oferir un concert al Primavera Sound, el grup va afegir les dates d’Inca i del Sant Jordi. Ara s’hi ha sumat València, i en total oferiran una desena de concerts.