Girona

A les 17h · Congénere: Cinema i Dona: The Orphanage · Claustre de la Mercè

La IV Edició Congénere: Culturas globals, Comunicación y Género inaugura el Congrés al Carrer amb el que pretén visibilitzar les últimes investigacions acadèmiques en matèria de gènere i comunicació, a través d’una selecció de pel·lícules dirigides per dones procedents de països del Sud Global.

A les 18h ·Visita a l’Auditori de Girona · Auditori

Veurem com s’organitza i es planifica un concert d’aquestes característiques, la logística i la producció tècnica, l’acollida d’artistes, la rebuda del públic... En definitiva, tot el que hi ha darrere d’una programació de concerts i que moltes vegades queda amagat al gran públic.

A les 19:30h · Congénere: Cinema i Dona: Concert entrevista amb Clàudia Cabero · La Mercè

La cantautora Clàudia Cabero presentarà el seu concert, seguit d’una entrevista on la podrem conèixer de forma més propera.

A les 20h i les 22h · Manel Fortià · Sunset Jazz Club

Meticulosament compost i produït per Manel Fortià, "Despertar" presenta un autoretrat musical basat en una selecció de temes originals enèrgics, tots inspirats en les seves experiències a la ciutat de Nova York, on va viure entre 2016 i 2020.

A les 20h · Mishima · Auditori

Cinc anys desprès d’Ara i res (2017), David Carabén (veu i guitarra), Marc Lloret (teclats), Dani Vega (guitarra), Xavi Caparrós (baix) i Alfons Serra (bateria) assoleixen la plenitud al seu novè disc d’estudi, el desè de la seva carrera si hi afegim el directe Ara i aquí (2019). La maduresa era (és) exactament això.

A les 20h · Teatre: Oskara · Teatre Municipal

Oskara és un treball instal·latiu que recorre alguns passatges de la cultura basca, mites, des del seu origen fins a l'època contemporània i dibuixen un recorregut plàstic i emocional de símbols i iconografia de força ambigua i desconcertant que, de la manera més absoluta, conté dins seu la història de l'experiència humana.

A les 21:30h · Elèctrica MBB · Casa de Cultura

Enguany, la Moderna Big Band segueix en ple creixement, en aquest curs està treballant en un projecte en col·laboració amb l’escola de producció musical EUMES, amb l’objectiu d’afegir un component més a la big band: la música electrònica.

Blanes

A les 21h · Sergio Bezos · Teatre Municipal

Sergio Bezos presenta el seu primer xou d'Estand Up Comedy en gira. El nou col·laborador de la Resistència ens comptarà les seves experiències vitals amb el seu peculiar punt de vista. Durant una mica més d'una hora podràs gaudir d'un ecosistema únic i bastant descontrolat.

Olot

A les 21h · Ferran Palau · Núria Social

Parc i Joia són el cinquè i el sisè disc de Ferran Palau, que continua la saga després de Kevin (2019), Blanc, (2018), Santa Ferida (2015) i L’Aigua del Rierol (2012), sense oblidar-nos de Cel Clar, el doble senzill que va llançar en 2020. Ferran Palau es troba immers en la gira de presentació de tots dos discos, que li està portant a tocar en un gran nombre d’escenaris i sales, així com a grans festivals com el Guitar BCN, Primavera Sound o el Vida Festival.

Salt

A les 20h · L’oreneta · Teatre Municipal

Amelia és una professora de cant, ferida en el més profund de la seva ànima, a qui recorre Ramon, un jove que vol aprendre a cantar L’oreneta per retre homenatge a la seva mare, recentment morta. Ambdós s’endinsen en un diàleg ple de girs sobre la pèrdua, l’empatia i el que ens fa humans.

A les 22h · Tropa do Carallo amb Evaristo +Boikot · Sala La Mirona

Una banda que promet ser una bona hòstia als ous i que arriba amb la garra i la força de la bateria de Tripi, el batec tenaç i persistent del baix d’Abel, la distorsió patològica i enutjada de la guitarra de Salgado i els textos àcids i certers en la veu d’Evaristo.

Vidreres

Després de l’èxit del primer Festival de Gòspel, arriba una segona edició amb una programació que inclou diferents estils d’aquest gènere. L’esdeveniment tindrà lloc al Teatre Casino i a l’Església i comptarà amb les actuacions de Barcelona Gòspel Messengers, Karol Green & Soul Choir i el Cor Gòspel Girona.