Amb l’arribada del juny sembla que també ho ha fet la calor i el bon clima. Aquest cap de setmana és un bon moment per sortir de casa amb els plans que hi ha a les comarques gironines. Hem fet un recull de les millors propostes que ofereixen diferents localitats de la província de Girona:

L’Inund’art recupera els carrers a Girona

Dissabte 4 i diumenge 5 de juny, durant tot el dia a diversos espais de Girona

El festival Inund’Art recupera enguany l’espai públic de Girona. La mostra d’art arriba a la 17a edició i ho fa tornant al carrer i incorporant nous espais com la rambla de la Llibertat, la plaça de les Voltes d’en Rosés o el Museu d’Història. Hi haurà exposicions, instal·lacions, performances i recorreguts sensitius d’artistes catalans i també internacionals, guanyadors del certamen d’Art Per Tot i el Projecte Transfronterer amb l’Associació Agith’é i la Casa de la Generalitat a Perpinyà. El programa inclou 25 propostes artístiques, i una tria de projectes únics i diversos en el sector de les arts visuals contemporànies.

El barri Sant Narcís recupera la Festa Major

De divendres 3 a dilluns 6 de juny, a la Plaça Assumpció de Girona

La plaça de l’Assumpció serà aquest cap de setmana l’epicentre de la festa major del Barri de Sant Narcís, que comptarà amb activitats per a tothom i música en directe de l’Orquestra Maribel o la Banda Neon.

Festival amb veu de dona a Maçanet

De divendres 3 a diumenge 5 de juny, al centre històric de Maçanet de la Selva

Martirio, Natalia Lacunza, Beth amb Laura Andrés i Judith Neddermann seran aquest cap de setmana les protagonistes a Maçanet de la Selva, en el marc de la segona edició del festival.

44ª edició de l’Exposició de flors banyolina

Del divendres 3 al dilluns 6 de juny, a diversos espais de Banyoles

La capital del Pla de l’Estany celebra aquest cap de setmana la 44a edició de l’Exposició de Flors. Enguany l’esdeveniment s’amplia un dia més, respecte l’any passat i també incorpora més espais decorats. Aquesta nova edició de la cita compta amb la participació d’una seixantena d’entitats.

Mercat de la Cirera a Terrades

Diumenge 5 de juny, de 9 h a 22 h a la Plaça Major de Terrades

La Fira-Mercat de la Cirera permet comprar i provar aquest fruit de temporada dels diferents productors i gaudir de les actuacions i activitats preparades per a tots els públics. La fira promociona i permet als visitants comprar i tastar aquesta fruita cultivada a l’Empordà a les parades dels mateixos productors.

Tocs de màgia a Torroella de Montgrí

Del divendres 3 al diumenge 5 de juny, a diversos espais de Torroella de Montgrí

La Fira Internacional de Màgia, FIMAG, han programat una vuitantena de sessions de màgia en un total d’onze espais diferents amb l’atractiu de recuperar els espectacles al carrer, encara que l’Espai Ter continuarà sent l’epicentre. Enguany torna el FIMAGPro, la 4a Fira de Programadors de Catalunya.

Balkan Paradise Orchestra a la Mirona

Divendres 3 de juny, a les 22 h a la Sala la Mirona de Salt

Balkan Paradise Orchestra presenta BPΩ Tour, el seu nou espectacle. BPΩ és una fórmula única i irrepetible, un concert carregat de magnetisme (B), potència (P) i resistència (Ω). Aquest 2022 les integrants de Balkan Paradise Orchestra volen compartir un espectacle amb la seva energia col·lectiva més genuïna. Uneixen tota la música i la festa que tenen dins per transmetre una força brutal en constant moviment.

Els carrers gironins s’ompliran de parades de botigues

Dissabte 4 de juny, durant tot el dia a diversos carrers de Girona

L’Associació de comerciants de la Zona U de Girona i Girona Centre Eix comercial organitza la botiga al carrer. L'esdeveniment tindrà lloc al carrer Nou, avinguda de Sant Francesc i petit Santa Clara.

Entrada gratuïta als museus de Girona

Diumenge 5 de juny, durant tot el matí a diversos museus de la ciutat de Girona

Els museus de Girona obren les portes gratuïtament a tothom cada primer diumenge de mes al matí. Us convidem a gaudir de les col·leccions del Museu d'Arqueologia de Catalunya - Girona, del Museu d'Art, del Museu d'Història, del Museu d'Història dels Jueus i del Museu del Cinema.

El 18è Campionat del món de Bèlit retorna al barri de Sant Narcís

Diumenge 5 de juny, a partir de les 11:30 h a Girona

Després de dos anys amagats sota la mascareta, amb el cos encarcarat sense una pràctica periòdica d'exercici i amb el bèlit i la cana florits al calaix... sembla que la primavera ve forta i cal estar preparats! El 18è Campionat del Món de Bèlit es posa en marxa. Aquest any ens presentem molt reivindicatius! A les 11.30 al Camp del Bèlit i després, entrega de premis a la Plaça de l'Assumpció.