Un In-Somni per a tots els públics en tres dies  

Banyoles · Sala la Nau · Divendres 16, dissabte 17 i diumenge 18 

L’In-Somni celebra aquest cap de setmana la seva 19a edició amb un cartell de luxe i per a tots els gustos. Els britànics Morcheeba, un dels grans referents del trip-hop dels noranta, destaca en la sessió inaugural d’aquest divendres, on també actuarà la cantautora garrotxina Agnès Algueró i el gironí Luw. La primera jornada la clourà l’electrònica de Telastika i Te Jodes y Bailas. El punk serà el gran protagonista de la jornada de dissabte amb les actuacions de KOP, Tensö, Kaos Urbano, Milicians i Les Buch entre d’altres. Els sons urbans clouran el festival diumenge amb Tramma, Daura Mangara, Malson Atmosfèric i Bounce Twice.


El Ludum, la fira del joc

Corçà · Diversos espais · Dissabte 17 · A partir de les 9 h

Durant tota la jornada el municipi acollirà una nova edició de la fira del joc Ludum, amb un ampli ventall de jocs per a tots els gustos. Hi haurà diversos espais amb tallers, escape room i jocs gegants. 


Cookah P i Boom Boom Fighters

Girona · Estació Espai Jove · Dissabte 17 · 19.30 h

Els hereus del dancehall en català. Aquesta és la denominació que està rebent la unió entre Oriol Pujadas, àlies Cookah P, i els productors Boom Boom Fighters, que es presenten a Girona dins el cicle A Prop.


Domini màgic

Santa Coloma de Farners · Diversos espais · Fins diumenge 18 

El vincle de Joan Vinyoli amb l’entorn humà i natural del poble és allò que inspira i dona un sentit especial al festival. A la programació hi ha actes de celebració d’aquesta naturalesa que va propiciar la seva descoberta de la poesia: parc de Sant Salvador, turó del Vent, gorga d’en Vilà, gorgs de Penjacans.


Zb·Yu·Ra, a l’Auditori

Girona · Auditori de Girona · Diumenge 18 · 20 h

L’Auditori de Girona dona el tret de sortida a la nova temporada amb l’actuació del trio internacional Zb·Yu·Ra, format per l’acordionista polonès Zbigniew Chojnacki, la vibrafonista taiwanesa Yuhan Su i el bateria banyolí Ramon Prats. El concert, amb entrada gratuïta, ofereix una experiència de proximitat entre artistes i oients.

 


«Cösmix», a la Planeta

Girona · Sala La Planeta · Diumenge 18 · 18 h

Dos viatgers infatigables, estranys i extravagants, arriben a l’escenari programats per fer riure. Com dos homes orquestra, en aquest espectacle despleguen les seves millors habilitats: Fan música impossible, fan teatre «reciclàssic», fan l’animal i fins i tot, ens avancen el futur en viu i en directe!


Exposició de Dinosaures de mida real

Girona · Palau de Fires · Dissabte 17 i diumenge 18 · Durant tot el dia

Qualsevol persona s’ha imaginat algun cop passejar entre dinosaures, com el doctor Grant i Ellie -entre d’altres- a Jurassic Park. Això es pot fer realitat amb l’exposició Dinosaurs Tour del Palau de Fires de Girona aquest cap de setmana. Els visitants no seran a l’illa Nublar, però podran caminar entre un tiranosaure Rex acompanyats per un explorador. I és que l‘exposició, dirigida a tota la família, aplegarà dissabte i diumenge 22 figures animatròniques de dinosaures de mida real. Els visitants també podran veure el documental Loving Dinosaurs, amb els descobriments més recents i els més petits podran jugar a ser paleontòlegs.


Diverland proposa tres dies en un oasi de felicitat

Sant Antoni de Calonge · Càmping Internacional · De divendres 16 a diumenge 19 · Durant tot el dia

l’Orquestra Di-Versiones engega un altre repte aquest cap de setmana, Diverland 3. En col·laboració amb la discogràfica U98, el festival, que es fa al càmping Internacional de Calonge, s’obre aquest vespre amb Alaire i proposta tres dies «en un oasi de felicitat», segons diu Jordi Puig, d’U98.

El bungalows estan esgotats i les entrades de dia pràcticament també. S’espera que prop de 4.000 persones passin entre avui i diumenge pel festival, que demà té com a plat fort el concert de Di-Versiones (20h), i tot seguit la sessió de DJ de Mazoni.