Les comarques gironines presenten un bon ventall de propostes per sortir de casa aquest cap de setmana. N'hem fet una selecció per a tu.

Fira Internacional del Cistell · Dissabte 1 i diumenge 2 · Barri Vell de Salt

La Fira Internacional del Cistell és uns dels esdeveniments de referència dels artesans cistellers d’arreu d’Europa, un espai per a la trobada, l’intercanvi de coneixements i el gaudi de l’ofici. Al llarg dels anys, la Fira ha esdevingut un espai de recuperació, coneixement, formació i difusió de l’art cisteller. Cada primer cap de setmana d’octubre es reuneixen a Salt artesans procedents de diferents llocs dels Països Catalans, de la resta de l’Estat i, en els darrers anys, cistellers procedents d’altres països europeus. En la seva 24a edició, el país convidat serà Portugal. L’esdeveniment també compta amb tallers, música en viu i altres activitats per al públic general.  

Fira de la Cervesa · De divendres 30 a diumenge 2 · Plaça Lluís Companys de Vidreres

Vidreres acull aquest cap de setmana una nova edició de la Fira de la Cervesa, que vol ser un espai de trobada pels amants d’aquesta beguda i un punt de trobada entre fabricants i marques. Si t'interessa, pots consultar més informació aquí.

Jornades Voltaiques · Dissabte 1 · Plaça de l'Assumpció de Girona

Dissabte 1 d’octubre la plaça Assumpció de Sant Narcís acollirà la #42 Jornada voltaica dedicada a la Il·lustració, l’animació i l’arxiu. Amb més d’una trentena de parades, l’objectiu de la Jornada és reivindicar el treball de professionals de la il·lustració i l’animació, així com el d’artistes visuals dedicats a l’arxiu i l’apropiacionisme. L’esdeveniment compta amb la col·laboració del cicle A Prop de l’Ajuntament de Girona amb un concert i una performance: Bicèfal Project (18:00 h) del duet banyolí Albert Costa i Julià Gratacós i la Cia. Impàs (19:30 h) que presenta una performance de dansa teatre de carrer. També gaudirem del concert acústic de guitarra i veu a peu de plaça de Vixatori (17:00 h).

La Fira de l'All · De divendres 30 a diumenge 2 · Cornellà de Terri

La tradicional fira de l’all arriba a la 26a edició, amb moltes activitats programades. Cornellà del Terri omplirà els seus carrers i places de cabeces d’all de les diverses varietats que es produeixen a la comarca. El visitant de la fira podrà gaudir d’una gran mostra de productes de l’all, així com degustar el botifall, la botifarra elaborada amb all. També hi haurà fira artesana, exposicions, taller per aprendre a enforcar alls, i recuperació de l’all autòcton. Paral•lelament hi haurà altres activitats lúdiques com el cercavila de gegants, campionats de bitlles catalanes i de futbol, espectacle de circ i espectacles musicals, entre d’altres activitats que podeu consultar aquí.

Fira de l'Avellana · Dissabte 1 i diumenge 2 · Brunyola

El primer cap de setmana d’octubre Brunyola es converteix en la capital de l’avellana de Catalunya. La Fira de l’avellana de la Selva se celebra des de l’any 1995. Amb les avellanes com a protagonistes es poden comprar, degustar, esclovellar o fins i tot carregar-les a l’esquena. Podeu consultar la programació aquí.

Música: Chano Domínguez & Hadar Noiberg  · Dissabte 1 a les 22h · Sunset Jazz Club, Girona

Chano Domínguez, un dels músics més estimats pel públic del Sunset Jazz Club, convida a l’extraordinària flautista israeliana Hadar Noiberg, amb qui va enregistrar Paramus, el disc que ens presentaran en un concert que servirà per obrir la nova temporada de tardor de l’emblemàtic local gironí Sunset Jazz Club.

Fira de la Galeta · Dissabte 1 i diumenge 2 · Camprodon

Més de d’una cinquantena de varietats de galetes artesanes, una trentena d’activitats per a tots els públics i els concerts en viu de Ginestà, Suu i Guillem Roma. Aquests són alguns dels grans al·licients per apropar-se aquest cap de setmana a Camprodon, que celebra la quarta edició de la seva fira més dolça.

Teatre: "El despertar" · Divendres 30 a les 20h, dissabte 1 a les 20h i diumenge 2 a les 18h · Sala La Planeta, Girona

La Cia. Didascàlia porta a escena l’experiment que, a finals dels anys 60, va dur a terme el neuròleg Oliver Sacks, qui va provar en «malalts de la malaltia del son» una nova droga experimental, la levodopa, amb resultats inquietants. 

Fira de l'Oli · Diumenge 2 · Ventalló

Coincidint amb la festa major, Ventalló celebra aquest diumenge la XXX Fira de l'Oli. L'esdeveniment inclou un vermut musical amb Enda Dand Trio, audició de sardanes, concert de música brasilera i concert i ball, a banda d'oferir als visitants la possibilitat de tastar el millor oli.