Les comarques gironines presenten un bon ventall de propostes per sortir de casa aquest cap de setmana. N'hem fet una selecció per a tu.

Un cap de setmana per degustar ratafia · Fins diumenge 13 · Diversos espais de Santa Coloma de Farners

El segon cap de setmana de novembre té lloc a Santa Coloma de Farners la Festa de la Ratafia, fruit de la tradició popular i la continuïtat en l’elaboració de ratafia casolana. La Festa de la Ratafia ha esdevingut, amb el pas dels anys, una manifestació cultural que engloba molts aspectes i s’ha convertit en un referent arreu de Catalunya. Els eixos bàsics són tres: el Concurs, la Fira i la Festa. Així, al llarg de tot el cap de setmana, els visitants podran gaudir d’activitats per a tots els públics, com música en directe, tallers i xerrades, a més de la possibilitat de degustar una gran varietat de ratafies elaborades a la capital de la Selva. 

Da Souza i Joan Miquel Oliver · Dissabte 12 a les 22h · Sala La Mirona, Salt

El grup Da Souza i Joan Miquel Oliver, líder indiscutible dels Antònia Font, protagonitzen aquest dissabte, en el marc del festival Temporada Alta, una festa per celebrar la bona salut de la música mallorquina. 

Viatge a l’Època Medieval · Dissabte 12 i diumenge 13 · Lloret de Mar

La Fira Medieval de Lloret proposa un mercat d’ambientació medieval i compta amb animacions, balls, música, atraccions, jocs infantils, oficis artesans, demostracions, entre d’altres activitats. 

Viatge a l'Època Medieval arxiu

La Llum de Lluèrnia · Fins dissabte 12 · Diversos espais d'Olot

Lluèrnia, Festival del Foc i de la Llum d’Olot torna al seu format habitual, celebrant-se fins demà dissabte. Després d’explorar la ribera del riu Fluvià o altres indrets de la ciutat, enguany proposa un itinerari que convertirà el Barri de Sant Miquel i els seus voltants en el centre del festival.

Música i gastronomia · Dissabte 12 i diumenge 13 · Platja de la Perola de Roses

Vanila, La Ludwig Band, Suu o Ernest Prana seran els protagonistes musicals, aquest cap de setmana, d’una nova edició del festivalet de Roses, una innovadora proposta que pretén unir el paisatge únic de la Badia de Roses, amb la seva platja, la cultura i la gastronomia.

Joan-Pau Chaves · Diumenge 13 a les 18h · Teatre de Bescanó

El pianista Joan-Pau Chaves, habitual col·laborador de la banda Els Pets, oferirà aquest diumenge a Bescanó una particular revisió en clau pianística i de concepte minimalista, de la banda sonora popular del nostre país centrada en els darrers 15 anys del segle XX, acompanyat de llums, ombres i imatges projectades.