Les comarques gironines presenten un bon ventall de propostes per sortir de casa aquest cap de setmana. N'hem fet una selecció per a tu.

Pa, xocolata i activitats per a totes les edats · Diumenge 20 · Plaça Rafael Masó, de Sant Gregori

La Fira del Pa i de la Xocolata celebra aquest diumenge una nova edició. Com cada any, la part central de la fira estarà centrada en la venda i degustació de productes de xocolata, pa i els seus derivats. Tanmateix, i amb l’objectiu de ser una fira clarament orientada al públic familiar, l’esdeveniment compta amb un espai lúdic per a nens i nenes, en el qual es duran a terme tallers de xocolata i pa, espectacles, jocs tradicionals, xocolatada popular, i moltes altres activitats. La fira està organitzada per l’Ajuntament de Sant Gregori i l’Associació de Comerciants i Empresaris de Sant Gregori Vall de Llémena.

Fira de Sant Martirià · Dissabte 19 i diumenge 20 · Parc de la Draga, Banyoles

El parc de la Draga acull aquest cap de setmana una nova edició de la Fira de Sant Martirià, un esdeveniment que proposa un bon grapat d'activitats per a grans i petits relacionades amb el cavall, el bestiar i les races autòctones dels Països Catalans. Concursos morfològics, exhibició de carrusels, una gran varietat d’animals autòctons, conferències, concursos monogràfics d’aus i demostracions són algunes de les activitats que s’hi poden veure. Trobareu tota la programació aquí.

Fira de Nadal · Dissabte 19 i diumenge 20 · Plaça de la Vila, Riells i Viabrea

Segona edició de la Fira de Nadal de Riells i Viabrea, amb un cap de setmana de mostra nadalenca on trobareu productes artesans, tèxtils, alimentaris i nadalencs.

Festa Petita · Divendres 18, dissabte 19 i diumenge 20 · Diversos espais, Vidreres

El 18, 19 i 20 de novembre Vidreres celebra la seva Festa Petita. El divendres 18 de novembre la programació arranca al vespre amb el Concert de la Vidreres Big Band de l’Escola Municipal de Música (21 h) al Tea.) al Teatre del Casino la Unió. Dissabte hi haurà un concert a càrrec de La Principal de la Bisbal i Esther Buqueras i diumenge el concert vermut amb els conjunts No+igual (Rock) i Liz & Fetish Brothers (Folk – Country) a la plaça de l’Església. Consulteu la programació aquí.

Fira Orígens · Dissabte 19 i diumenge 20 · Recinte Firal, Olot

La Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, Orígens, reunirà aquest cap de setmana una seixantena d’expositors d’arreu del territori i reconeguts cuiners al recinte Firal d’Olot. 

La festa del FlamenGi · Dissabte 19 a partir de les 13h · Plaça Pere Calders, Girona

El festival de flamenc de Girona, el FlamenGi, proposa per aquest dissabte una sèrie d’activitats gratuïtes que tindran lloc a la plaça Pere Calders, al barri de Santa Eugènia. Així, hi haurà una flashmob (13 h), un dinar popular (14 h) i una exhibició a càrrec de Las Flamenquitas de Loli Carmona (14.15 h).

Dia del Circ · Dissabte 19 · Diversos espais, Breda

Breda celebra avui la 7a edició de “El Dia del Circ”, el festival de circ social organitzat per Contaminando Sonrisas amb col·laboració amb l’Ajuntament de Breda i altres associacions i entitats. L'esdeveniment vol acostar diferents modalitats de circ al públic assistent. Diversos espais del municipi com la plaça de la Vila, el Pati de l’Abadia, la Bassa del Molí, la plaça Lluís Companys o el Cercle Bredenc entre d’altres es converteixen en escenaris on es poden veure espectacles de diferents modalitats. També s’hi poden trobar propostes d’oci com jocs en família, instal·lacions artístiques, tallers, un mercat d’artesania o diferents food trucks amb diverses opcions de restauració.

La veu del Càntut · De divendres 18 a diumenge 20 · Cassà de la Selva

La 6a edició del Càntut comptarà amb les actuacions de la Ludwig Band, el Pony Pisador i la inauguració anirà a càrrec d’Alba Careta. El festival també comptarà amb dos dinars de cantadors, un dels actes amb més demanda de les cinc edicions que porta el festival centrat en la cançó popular catalana.

Festa Major de Sant Romà · Fins diumenge 20 · Lloret de Mar

La Festa Major d’hivern de Lloret de Mar es celebra per Sant Romà, el dia 18 de novembre. En els seus inicis, era una festa d’un sol dia, però en l’actualitat Sant Romà es celebra durant gairebé tot el mes de novembre. Els actes de celebració inclouen fires, concerts, cinema, teatre, audicions de sardanes, jocs infantils i un munt d’activitats culturals amb les quals tant els grans com els petits poden gaudir de la festa. La programació completa de la festa es pot consultar aquí.

Trobada de corals · Diumenge 20 a les 18h · Teatre La Gorga, Palamós

Coral El Progrés, Palamós Gospel Choir, Coral Tramuntana, Coro Rociero Azahares, Coral Escàlem i Fusions Grup Vocal. Sis formacions musicals ben diferents amb repertoris diversos, de la cançó tradicional catalana, la cançó marinera, gòspel, cants de sentiment andalús i els èxits més populars de la música pop.