Aquests són els mercats de Nadal imprescindibles prop de Girona

Et portem alguns dels millors mercats de Nadal a menys de dues hores en cotxe de Girona

Dos compradors en una de les parades de la Fira de l'Avet d'Espinelves

Dos compradors en una de les parades de la Fira de l'Avet d'Espinelves / Jordi Bataller / ACN

L'esperit nadalenc ja ha envaït les comarques gironines i els mercats nadalencs són una de les millors opcions per a passar un bon dia fora de casa aquests dies festius. Tenen de tot: activitats infantils, botigues de Nadal i tallers per a grans i petits i són ideals per a acabar d'adquirir les cosetes que ens falten per a decorar casa nostra i celebrar l'arribada del Nadal.

N'hi ha moltíssims i ben a prop de les comarques gironines: aquestes són algunes de les opcions que trobaràs a menys de dues hores de Girona.

Fira de l'Avet d'Espinelves

Et falta l'arbre? Cap problema, a la Fira de l'Avet d'Espinelves hi trobaràs l'ideal per a tu. Municipi osonenc però dins de les comarques gironines, aquest poble de pesebre engalana els seus carrers d'avets, paradetes de Nadal i menjars típics de la zona. A més de paradetes, hi podras trobar diferents activitats per a tota la família i exposicions, a part, hi ha inclòs un jardí, una zona d'esbarjo i han instal·lat dos avets que els donen la benvinguda. Teniu temps d'anar-hi fins el diumenge 10 de desembre.

Pla mitjà de dos nens jugant amb un avet a Espinelves

Una parella mirant un avet a Espinelves / Carola López (ACN)

Fira de Nadal i del torró artesanal a Cardedeu

L'encesa i benedicció del «Foc de la Fira» a l'ermita de Sant Hilari el dia 8 de desembre, dona el tret de sortida a la Fira del Nadal i el torró del municipi vallesà. Si sou dels llaminers, no us la podeu perdre, ja que trobareu tastets de torró per tota la fira.

El Poble de Nadal a Port-Barcarès (Catalunya Nord)

Segur que has vist alguna foto a Instagram d'aquest indret, ja que els últims anys s'ha convertit en una de les fires més visitades de la zona. Aquest "poble de Nadal", situat prop de Perpinyà és una de les estrelles de Nadal i conté atraccions per a petits i grans, però el més esperat és la pista de gel i la pista de trineu. No patiu sinó teiu temps aquest cap de setmana, el poble està obert fins al 7 de gener, així que encara tens temps de veure les desfilades, focs artificials i l'arribada del pare Noel.

Fira Santa Llúcia a Barcelona

237 anys d'història i continua sent el lloc perfecte per a comprar les figueres del pessebre, el tió o qualsevol cosa relacionada amb el Nadal. Amb gairebé 200 parades, el complicat és trobar alguna cosa que no hi sigui. La trobareu al centre de la capital catalana, davant de la Catedral, al mateix lloc des de 1876, fins al 23 de desembre.

Mercat Medieval de Vic

Vols fugir una mica de l'esperit nadalenc? Doncs et proposem un viatge al passat amb el Mercat Medieval de Vic. A la capital d'Osona hi ha activitats programades a partir de les deu del matí, entre elles destaquen les exhibicions amb rapinyaires, els espectacles de dansa, les demostracions d'oficis medievals i les demostracions de tir amb arc nocturn en diversos espais.

Les millors imatges del mercat Medieval de Vic

Les millors imatges del mercat Medieval de Vic / NIa Escolà/ACN

Fira del tió a Mura

L'amic dels més petits de casa, el Tió, es concentra a Mura, una petita localitat del Bages, durant totes les festes. Allà s'hi poden trobar tios disfressats de tota mena: d'oficis, fent activitats, de personatges i del que et puguis imaginar. Una fira ideal per portar-hi als menuts, amb activitats pensades per a ells i on la màgia embolcalla cada racó. Els tions hi seran fins al 6 de gener, no feu tard!

Fira del Pessebre d'Olot

Ets dels que gaudeixen decorant el pessebre, recreant totes les escenes? Doncs Olot t'ofereix el mercat ideal. Paradetes dedicades especialment a la tradicional representació del naixement: les figures, decoració, escenografia... tot el que necessitis ho trobaràs a la capital de la Garrotxa del 8 al de desembre.

Mercat de Nadal a Perpinyà

Per visitar aquest mercat ens haurem de desplaçar al Roselló i arribar fins a Perpinyà. La ciutat celebra un mercat nadalenc durant tot el mes de desembre. El mercat se celebra de Quai Vauban, entre el Pont Magenta i l'oficina de Turisme- on se situa un petit poble fet de 35 cases de fusta. Hi ha artesans i altres productes habituals d'aquestes festes. També s'hi situa la casa del Pare Noel on els petits poden fer-se una foto.