Els millors plans per aquest cap de setmana a les comarques gironines

Et presentem un recull de les millors propostes per gaudir del temps lliure

Activitats del cap de setmana

Activitats del cap de setmana / DdG

Redacció

Les comarques gironines presenten un bon ventall de propostes per no quedar-se a casa aquest cap de setmana. N'hem fet una selecció per a tu.

Arrenca una nova edició del Festival de Circ · Fins dimarts 7 · Camp de Mart (La Devesa)

El Festival de Circ Elefant d’Or de Girona estrena l’onzena edició, que se celebrarà del 2 al 7 de març a la carpa instal·lada al Camp de Mart, a La Devesa. Hi participaran un total de 70 artistes en 26 atraccions inèdites a Europa, que el públic podrà veure en setze funcions. El certamen bat enguany el rècord de països participants, amb vint nacionalitats diferents i havent aconseguit que dues companyies xineses puguin sortir del país per participar-hi. A més, per primer cop, el jurat estarà únicament format per dones. Tots els números d’aquesta onzena edició són inèdits i serà la primera vegada que, a més, hi hagi una atracció de faquirisme i una que utilitza la força capil·lar.

Una de les actuacions previstes al festival 2023

Una de les actuacions previstes al festival 2023 / ANIOL RESCLOSA

Una experiència immersiva · Dissabte 4 a les 18:00 h i les 20:00 h · Factoria d’Arts Escèniques, Banyoles

AN-KI, de la companyia banyolina Ortiga, és una experiència teatral immersiva que proposa diferents visions de la mateixa història en la qual es convida al públic a obrir els sentits.

An Ki Ortiga, a Banyoles

An Ki Ortiga, a Banyoles / DDG

«Agamèmnon» a La Planeta · Diumenge 5 a les 18:00 h · La Planeta, Girona

Ritsos recupera els personatges tràgics i, a través d’una profunda i poètica visió personal, els fa encara més universals. Una peça per copsar la vigència dels maltractats conceptes de sacrifici, victòria, èxit i vellesa.

Agamèmnon de Ritsos

Agamèmnon de Ritsos / La Planeta

Festival de novel·la i crònica negra Ceba Negra · Fins diumenge 5 · Figueres

Figueres acollirà la segona edició del festival de novel·la i crònica negra Ceba Negra. Fins diumenge, la ciutat acollirà i reunirà a la flor i nata del true crime i la crònica negra. Aquesta nova edició que vol repetir l’èxit de públic i crítiques, consolidant-se com el certamen de referència d’aquesta temàtica a Catalunya. 

La presentació del festival Ceba Negra de Figueres, dedicat a la crònica negra.

La presentació del festival Ceba Negra de Figueres, dedicat a la crònica negra. / Ajuntament de Figueres

Fira Vila de llibres · De divendres 3 a diumenge 5 · Diversos espais, l'Escala

El festival literari d’hivern de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya proposa taules rodones literàries, tallers d’oficis de llibres, espectacles, recitals poètics, activitats per a les escoles i contacontes, entre altres. Enguany arriba a la 5a edició i tindrà com a cultura convidada la Catalunya Nord.

Fira de Llibres

Fira de Llibres / Basili Gironès

Concert de Margarita Quebrada · Dissabte 4 a les 23:00h · Yeah Indie Club

Margarita Quebrada son un trío de synth-pop, post-punk i electro integrat per Nacho López, Mikel Cabanes i Guillermo Juan Montesinos «Vesse». Nascuts a Valencia l’estiu de 2019, arriben aquest dissabte a la nit a Girona per presentar el seu nou treball d’estudi, el celebrat Gas Lágrima (Jabalina, 2022). 

Margarita Quebrada, el grup valencià

Margarita Quebrada, el grup valencià / Jabalina