La gamba? Vermella i de Palamós!

uFins a l’11 de juny 13 restaurants certificats ofereixen plats on aquest selecte producte és el protagonista

Una parada amb gamba fresca a punt de ser comercialitzada i degustada, en una imatge d’arxiu. | DAVID APARICIO

Una parada amb gamba fresca a punt de ser comercialitzada i degustada, en una imatge d’arxiu. | DAVID APARICIO / david céspedes. palamós

david céspedes. palamós

Si és una gamba vermella, és de Palamós. Amb aquest signe d’identitat els paladars més experts saben apreciar tot el gust i sabor que ofereix aquest tresor del mar i que, un any més, és el protagonista de la campanya gastronòmica del menú de la gamba.

El pròxim 10 de juny es tornarà a celebrar la Fira de la Gamba de Palamós. | DAVID APARICIO

El pròxim 10 de juny es tornarà a celebrar la Fira de la Gamba de Palamós. | DAVID APARICIO / david céspedes. palamós

Fins al pròxim 11 de juny, un total de 13 restaurants certificats i identificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós, oferiran aquest menú. La Marca de Garantia Gamba de Palamós, impulsada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors del municipi, encapçala l’organització del menú, «vetllant per la qualitat d’aquest producte, assegurant la seva correcta traçabilitat, protegint el recurs i potenciant la seva promoció, divulgació i prestigi», segons asseguren els seus promotors. L’element que acredita la qualitat de la gamba palamosina és aquest certificat que, en l’actualitat, ja acrediten 110 establiments on hi ha restaurants i peixateries i fins i tot també barques d’arrossegament del port palamosí o distribuïdors. Tots els sectors implicats en la bona qualitat de la gamba perquè arribi al consumidor final en unes excel·lents condicions. És precisament aquesta qualitat la que ha dotat a la gamba de Palamós del seu reconegut prestigi.

Els restaurants que oferiran els menús especials són: L’Arcada, Bell Port, La Cala Taverna, Can Blau, Can Quel, El Nàutic de Palamós, Kaos, hostal La Fosca, hotel i restaurant Trias; així com el Casamar (Llafranc), Es Portió de l’Hostalillo (Tamariu), La Jovita per l’Esteve JV (Calonge), i La Sala de l’Isaac (Llofriu). Cada restaurant donarà el seu toc especial a cada menú, però està garantit que estigui compost per com a mínim un entrant, un primer plat, el plat principal i les postres.

La majoria d’aquests menús (que van dels 45 € als 90 €) presenten la gamba fresca de Palamós, «en la seva mida mitjana i la serveixen a la planxa o a la brasa, però també és inclosa en arrossos, fideus a la cassola, o bé en carpaccios, croquetes o tàrtar, entre altres propostes innovadores», segons han avançat els organitzadors. Amb aquest menú, els restaurants certificats i identificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós, no només «volen fer gaudir els sentits de qui el degusti, sinó que volen reconèixer la feina del sector pesquer palamosí oferint el producte més preuat» de la seva flota pesquera, han destacat els promotors.

La Marca de Garantia Gamba de Palamós, organitza entre altres també, la Fira de la Gamba de Palamós. Concretament, tindrà lloc concretament el dissabte 10 de juny, a l’espai de la llotja de Palamós.