Els millors plans per aquest cap de setmana a les comarques gironines

Et presentem un recull de les millors propostes per gaudir del temps lliure

cds

cds / DdG

Les comarques gironines presenten un bon ventall de propostes per sortir de casa aquest cap de setmana. N'hem fet una selecció per a tu.

La Festa Major de Cassà de la Selva · De divendres 2 a dilluns 5 · Diversos espais, Cassà de la Selva

La Festa Major de Cassà de la Selva proposa aquest cap de setmana més de cinquanta activitats, entre les quals els concerts de Barraques i la clàssica Nit dels Músics. Els Flashy Ice Cream, Pelukass, la Orquestra Di-Versiones o Animal Show seran alguns dels encarregats de posar la música a una festa en la qual també hi haurà ballades de sardanes, el clàssic correbars o el correfoc.

L'Inund'art · De divendres 2 a diumenge 4 · Diversos espais, Girona

El festival Inund’art torna amb un total de 31 instal·lacions, performances i recorreguts sensitius en diferents espais de la ciutat com la rambla de la Llibertat, el Punt de Trobada o la plaça de la Volta d’en Rosés, i també en diversos equipaments com la Casa de Cultura o el Centre Cívic del Barri Vell.

El Festival Internacional de Màgia · De divendres 2 a diumenge 4 · Diversos espais, Torroella de Montgrí

El reconegut il·lusionista francès Jeff Thoussaint , considerat el geni de la hipnosi col·lectiva, obrirà la 12a edició del Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, el FIMAG, que proposa fins a 70 espectacles professionals de la mà de mags provinents de Rússia, França, Corea del Sud o Suècia, que protagonitzaran la popular Gran Gala Internacional.

Màgia per a tots els públics

Màgia per a tots els públics

XXII Trobada Gegantera · Dissabte 3 · Plaça del Mercat, Sant Feliu de Guíxols

Dissabte, a les 17 h, plantada de gegants a la plaça del Mercat, que sortiran en cercavila a les 18 h. A la trobada hi participen enguany gegants vinguts des de Ripoll, Sant Cugat del Vallès, Palamós, la Roca del Vallès, Lliçà de Vall, Malgrat de Mar i de Corçà, a més dels amfitrions: en Feliu i l’Angelina de Sant Feliu de Guíxols, els capgrossos, l’home dels coixins i els cavallets.

Fira Medieval de Na Mercadera · Dissabte 3 i diumenge 4 · Nucli antic de Peralada

Peralada tornarà 700 anys enrere per transformar el centre històric en un plató únic, on la fantasia i la història transportaran els visitants a l’antic Comtat de Peralada. El gruix d’activitats té lloc el diumenge amb la presència de bufons, malabaristes i lluites de cavallers amb la companyia Drakònia.

Fira de Na Mercadera

Fira de Na Mercadera

Birraamà, el festival de cervesa artesana · Dissabte 3 de 12h a 00h · Passeig de la Devesa, Girona

El Tirador, Associació Sociocultural de la Cervesa Artesana de les comarques gironines organitza el Festival Birraamà, un festival de cervesa artesana que tindrà lloc al passeig de la Devesa aquest dissabte. Hi haurà actuacions musicals i DJ, llocs per menjar i, sobretot, molta cervesa. 

Fira de la cervesa

Fira de la cervesa

Aplec dels 4 Rius · Dissabte 3 i diumenge 4 · Parc de la Devesa de Girona

L'Aplec dels 4 Rius és una festa en format de reivindicació cívica del nostre patrimoni fluvial, tant en l'àmbit natural, com cultural i social, amb la intenció inicial que a poc a poc es consolidi com a un acte estable a la ciutat de Girona. Tindrà lloc dissabte i diumenge a partir de les 9 h al Parc de la Devesa de Girona.

Xalaro i Rock & Wine · Dissabte 3 i diumenge 4 · Platja d'Aro

Platja d'Aro acull aquest cap de setmana dos esdeveniments que comencen a ser tot un clàssic de la primavera al municipi del Baix Empordà. D'una banda, dissabte tindrà lloc la novena edició del festival Xalaro, que concentra en una sola jornada vuit propostes de teatre de carrer, música i circ per al públic familiar. D'altra banda, la plaça del Mil·lenari acollirà dissabte i diumenge la 5a edició del Rock & Wine, on es donaran cita 35 cellers de 21 denominacions d’origen diferents, formatges artesans i empanades argentines. I, per descomptat, també hi sonarà la millor música rock.

Concurs de catifes de flors · Dissabte 3 i diumenge 4 · Diversos espais, Arbúcies

El cap de setmana del 3 i 4 de juny, les catifes de flors naturals esdevenen les protagonistes dels carrers de la vila d'Arbúcies. La festivitat, declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional, és una autèntica exhibició d’obres singulars, úniques i efímeres on les flors donen a conèixer la personalitat del municipi.

La creació de catifes de flors omplen els carrers de creativitat, formant un espai viu i obert a tothom que vulgui conèixer una festa que ja fa més de 500 anys que se celebra i que fomenta la participació del públic.

Concurs de catifes de flors naturals

Concurs de catifes de flors naturals / Arbúcies

L'exposició de Flors · Fins diumenge 4 · Banyoles

Al llarg d’un cap de setmana s’omplen diferents espais emblemàtics de la ciutat de Banyoles de muntatges florals, essent el claustre del Monestir de Sant Esteve el seu punt d’origen.

WhatsApp Image 2023 05 31 at 14.12.51

Les flors als carrers

Carroussel Costa Brava · Diumenge 4 · Palafrugell

Coincidint amb les 61a edició de les Festes de Primavera, Palafrugell acull aquest diumenge el tradicional Carroussel Costa Brava, conegut com "El carnaval dels carnavals". La rua sortirà a les 17.30 h, i farà el seu recorregut des del carrer Torroella fins al carrer Barris i Buixó, per arribar a l’aparcament del l’estadi municipal Josep Pla i Arbonès on es farà la plantada de carrosses.

El 15è Gat Bornaix · Diumenge 4 · Sant Miquel de Cruïlles

Després de dues edicions miolant des de la plaça de la Torre de Cruïlles, aquest diumenge el festival El Gat Bornaix celebra el seu 15è aniversari tornant a casa, a Sant Miquel de Cruïlles. Ho farà amb una tarda diumenge que arrencarà a les 17 h amb visites guiades al Monestir i l’exposició ‘Punk Recycling’, a càrrec de Quim Rifà. El plat fort del festival serà a partir de les 18 h, amb doble ració de concerts: Selva Nua i Remei de Ca la Fresca.