Poker Face és l’esplèndid resultat de dos talents immensos. Un és el del seu creador, Rian Johnson, autor de Brick, Looper i la saga Puñales por la espalda, l’home que es va atrevir a desafiar les rigideses de Star Wars amb una entrega, Els últims Jedi, que a mesura que passa el temps va guanyant més culte. L’altre talent és el de l’actriu Natasha Lyonne, que molta gent va descobrir gràcies a American Pie però és una de les intèrprets més interessants de la seva generació, capaç de participar en petits papers en drames independents i de protagonitzar una sèrie tan atípica com Russian Doll.

Poker Face, doncs, és la perfecta il·lustració dels noms que hi ha al darrere: un projecte personal que també és una declaració d’amor a un gènere (les sèries policíaques dels anys 70, quan la paraula «procedimental» no era percebuda com a negativa) i la demostració que es pot una televisió clàssica sense caure en l’excés d’homenatges o condescendències. És una sèrie ocurrent, divertida i addictiva que actualitza amb brillantor els seus referents, que recupera allò tan enyorat dels guest stars i acabes lamentant que no tingui més episodis. Mesos després de la seva estrena nord-americana, i de rebre l’aplaudiment unànime de la crítica, arriba avui al nostre país de la mà de la plataforma SkyShowtime.

La protagonista de Poker Face és Charlie Cale, que treballa en un casino i té un do que li va particularment bé en el seu dia a dia: la capacitat innata per detectar quan algú menteix. Això la torna una llegenda en el seu entorn laboral, però la seva tendència a ficar-se en embolics li acaba passant factura. Disposada a fugir del seu cap i canviar de vida, Charlie s’embarca en un viatge per carretera per creuar els Estats Units. Però, naturalment, ha d’anar fent aturades, i en aquestes sempre acaba coneixent algun personatge molt pintoresc i veient-se involucrada en algun cas criminal. Malgrat que ella voldria passar més desapercebuda, Charlie es converteix sense voler-ho en una detectiu molt perspicaç que sempre té un misteri per resoldre. Fins al punt que s’arriba a plantejar si és aquesta, i no cap altra, la vida que sempre havia volgut.

Plena d’enginy, molt ben dialogada, i amb enigmes que sempre enganxen des de la primera escena, aquesta sèrie de deu episodis té en Lyonne un dels seus grans actius, però també destaca per un magnífic planter de secundaris que inclou Adrien Brody, Joseph Gordon-Levitt, Nick Nolte, Ron Perlman, Benjamin Bratt, Colton Ryan, Megan Suri, Brandon Micheal Hall i Tim Blake Nelson.