El Departament d'Ensenyament ha sol·licitat a l'Ajuntament de Roses el permís d'obres per construir la reivindicada escola Montserrat Vayreda. La Generalitat ha presentat també el projecte bàsic i ara els tècnics d'Urbanisme estudiaran si s'hi han inclòs les peticions que es van fer des del municipi com ara un canvi en l'accés principal del centre. Posteriorment, s'haurà de lliurar el projecte executiu i la previsió és que els primers treballs puguin iniciar-se a principis de l'any vinent. L'actuació permetrà treure els mòduls prefabricats en els quals es troba l'escola des de fa set anys.

La Generalitat va adjudicar a principis d'aquest any la redacció del projecte constructiu del centre. L'Ajuntament de Roses va rebre la notícia amb l'esperança de poder desencallar definitivament aquest procés. L'obra, segons van explicar aleshores, havia de suposar una inversió de més de 4 milions d'euros i posar fi a les queixes i protestes dels pares que reclamaven la retirada de les instal·lacions provisionals. El Govern català va incloure una partida de poc més de 400.000 euros per afrontar la redacció del projecte i ara, uns mesos més tard, ha presentat el document bàsic a l'Ajuntament juntament amb la petició del permís d'obres.

La regidora d'Educació, Sílvia Useros (CiU), diu que de moment el Departament no els ha donat terminis però que esperen que el nou centre pugui estar en funcionament per al curs 2015-2016. Pel que fa a l'inici de les obres, Useros creu que podrien començar els primers moviments de terres durant els primers mesos de l'any vinent. De moment, ara es revisarà tot el projecte i es mirarà si hi ha els canvis que es van demanar respecte del primer esboç que els van presentar. Un cop això estigui fet, podran començar a treballar en el projecte executiu de l'actuació. L'edil, però, diu que volen ser cauts amb aquest tema perquè fa molts anys que es reclama i s'han de tenir en compte les dificultats econòmiques per les quals passa l'administració catalana.