L'entitat Càritas de Figueres ha llançat una crida per trobar nous voluntaris per fer front a l'increment de la demanda en diversos serveis, especialment els centrats en la formació de les persones sense recursos. El seu president, Jordi Rotllan, diu que moltes vegades la gent se centra en la donació d'aliments -que, diu, és molt "necessària"- però que també els calen aportacions econòmiques i persones que es facin càrrec d'altres tasques. I és que, actualment, l'entitat compta amb una setantena de persones que els ajuden desinteressadament de les quals quaranta participen en el Centre Formatiu. Però en necessiten més per a reforçar torns i crear nous tallers adaptats a les necessitats d'atencions actual.

"Demanem voluntaris per impartir formació o de suport al professor, de català bàsic a persones adultes i per ajudar al reforç escolar de nens d'entre 6 i 11 anys", asseguren. En aquest sentit, expliquen que el torn amb més demanda és el de sis a vuit de la tarda però que estan oberts a adaptar-se a uns dies a setmana o bé a obrir nous tallers de persones que puguin oferir una formació específica en algun àmbit.

"No només aliments"

Rotllan diu també que els cal reforç per a la recepció en aquest centre a les tardes. "Ja vénen persones a oferir-se però a vegades és dificil que tinguin el perfil adequat o que tinguin disponibilitat quan nosaltres realment els necessitem", assegura.

El president recorda que en aquests moments s'estan donant aliments a unes 2.000 famílies i que, tot i que sembla que la xifra es va mantenint, en pocs mesos s'ha incrementat estrepitosament. "Ens van molt bé actes com el que es va fer dissabte passat per recollir aliments a canvi de llibres o el concert que es farà diumenge al teatre de Figueres i on es recaptaran fons per a l'entitat però també necessitem persones que ens ajudin perquè abarquem moltes coses i no totes es poden pagar", afegeix Rotllan.