L'Ajuntament de Roses ha aprovat definitivament el projecte per reparar els punts en mal estat i de difícil accés del camí de ronda des de Falconera fins a Cala Murta i el baixant de la cala Rustella. S'hi destinaran en total prop de 120.000 euros per tenir aquesta zona, àmpliament transitada, de cara a l'estiu vinent. L'actuació, però, es farà en espera de la rehabilitació d'altres punts perillosos entre Canyelles Petites i l'Almadrava -que Costes s'havia compromès a executar l'estiu passat- i la resta del tram, pel qual l'Ajuntament va redactar fa temps un projecte valorat en 952.000 euros. Tot i que l'equip de Govern ha manifestat que no els correspondria dur a terme aquesta actuació, han decidit tirar-ho endavant per tal de fer-ho més accessible.

El camí de ronda del municipi comença al Port pesquer i acaba a la cala Jóncols, on comença el terme municipal de Cadaqués. Roses va redactar fa més d'un any un projecte integral per reparar la zona entre Canyelles Petites i l'Almadrava. L'actuació es va modificar en diverses ocasions per indicacions de Costes i preveia intervenir en gairebé 2.000 metres donant continuïtat a la part del camí executat entre els anys 2002 i 2003 entre el moll i Canyelles. Fa temps que s'espera l'aprovació de Costes però, mentre això no passava, l'Ajuntament de Roses va demanar que s'actués d'urgència en un tram d'uns mil metres que estaven molt degradats i que podien suposar un perill per a les persones que hi transiten no només a l'estiu sinó durant tot l'any.

Queixes dels turistes

En principi, s'havien compromès a fer-ho però l'actuació haurà d'esperar. De moment, l'Ajuntament repararà un altre dels punts conflictius. Per una banda, entre Punta Falconera i cala Lladó (valorat en 58.265 euros) i la zona de cala Murtra i cala Rustella (per 59.695 euros).

La regidora d'Urbanisme, Sílvia Ripoll (CiU), ha explicat que aquesta zona està molt deteriorada i que han rebut queixes dels turistes que hi passen. "Hi ha pendents molt grans i de difícil accés. Per exemple, a cala Rustella, està bastant malament i el de cala Murtra, el que es vol fer és fer un camí alternatiu que no sigui tan vertical", assegura. Pel que fa a Falconera, s'hi farà la restauració d'un mur. L'Ajuntament preveu iniciar els treballs, que tenen una execució de quatre mesos, properament i així tenir a punt la zona de cara a l'estiu vinent. I és que Ripoll recorda que el camí de ronda és un dels espais més visitats del municipi tant a l'estiu com a l'hivern.