Els mossos han detingut set persones per llançar un artefacte explosiu i aparcar un cotxe bomba davant el macroprostíbul 'Paradise' de la Jonquera (Alt Empordà) a finals de l'any passat. Aquesta matinada, els agents han fet entrades i escorcolls en cinc domicilis de l'àrea metropolitana i les comarques gironines. Un dels habitatges és a Blanes (Selva). Als set detinguts se'ls considera autors materials dels diferents episodis que hi va haver el desembre del 2012 al bordell. El dia 12 uns individus van llançar un artefacte casolà des d'una moto, el dia 23 van aparcar un cotxe amb explosius davant del 'Paradise' i, finalment, la nit de Cap d'Any hi va haver un altre avís -en aquest cas, fals- de bomba.

Després de gairebé un any d'investigació, els Mossos d'Esquadra han identificat els suposats autors materials dels diferents atacs que hi va haver a finals de l'any passat al macrobordell 'Paradise' de la Jonquera. Pocs detalls se saben del cas, perquè les actuacions estan sota secret de sumari.

Segons ha avançat la Cadena Ser i ha confirmat l'ACN, aquesta passada nit i matinada els agents han fet set detencions. Els efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) han entrat en cinc domicilis de la regió Metropolitana Nord i de les comarques gironines.

Se sap que un dels habitatges està situat al carrer Baix Ebre de Blanes. Els agents hi han entrat pels voltants de les sis de la matinada, i el rebombori ha espantat alguns dels veïns. Totes les entrades i escorcolls que s'han fet als diferents domicilis ja han acabat.

Els diferents atacs que va viure el macroprostíbul de la Jonquera, on hi treballen fins a 150 noies, van obligar els mossos a extremar la vigilància en aquest local. El més greu dels episodis es va viure abans de Nadal, quan uns individus armats van estacionar un cotxe bomba a l'aparcament del bordell, fet que va obligar a desallotjar un miler de persones, entre les que hi havia a dins el local i els establiments de la rodalia (restaurants i benzineres).

Tres incidents al prostíbul en poc més de dues setmanes

El 12 de desembre de l'any passat, dos individus a cavall d'una moto van llançar dos artefactes explosius contra l'edifici del macroprostíbul. Un no va esclatar però l'altre sí i va destrossar una de les portes posteriors del prostíbul.

El 23 d'aquell mateix mes, uns encaputxats armats van deixar un cotxe bomba davant del local. Dins el vehicle, hi havia un quilo d'explosiu i dues bombones de butà que finalment no va esclatar perquè va fallar el detonador. Els Tedax van neutralitzar l'artefacte. Els autors van marxar amb un cotxe robat i el van abandonar a Capmany després de cremar-lo.

L'últim incident va tenir lloc la passada Nit de Cap d'Any, quan una trucada anònima va alertar d'un possible artefacte explosiu que havia d'esclatar al cap d'una hora, fet que va obligar a desallotjar un miler de persones del macroprostíbul i d'edificis veïns. Els Mossos d'Esquadra no van donar molta credibilitat a l'avís, però van actuar amb cautela pels precedents del cas. També es va escorcollar minuciosament la zona per trobar algun explosiu. Ni dins el local ni en un cotxe sospitós hi van trobar res, i cap a les 3 de la matinada el local va tornar a obrir les portes.

Fonts de la investigació van apuntar que es podria tractar d'un afer relacionat amb màfies de prostitució o amb rivalitats en el negoci.

Arran d'aquests fets, l'Ajuntament de la Jonquera i la Generalitat van anunciar que revisarien tots els permisos que van permetre l'obertura del 'Paradise' i el marc legal vigent per intentar trobar una escletxa que servís per tancar-lo. Finalment, però, no es va poder prendre cap mesura perquè els permisos estaven en regla.

Els tres episodis al macroprostíbul van fer disparar les alarmes als comerciants de la Jonquera i el Pertús que van decidir passar a l'acció, reforçant els sistemes de seguretat als seus negocis, sense voler entrar en si calia tancar o no el negoci. També van decidir que calia treballar per millorar la imatge del municipi combatent les activitats delictives i promocionant el comerç amb l'ajuda de les administracions. L'Ajuntament de la Jonquera, per la seva banda, va anunciar un pla per instal·lar càmeres de seguretat a les carreteres del municipi i el Pertús amb una partida inclosa als pressupostos del 2014.

El macroprostíbul 'Paradise' compta amb dues sales d'espectacles i 80 habitacions, on hi exerceixen la prostitució fins a 150 noies. El propietari del local, José Moreno, té altres locals i ha estat detingut en diverses ocasions i jutjat per delictes relacionats amb la prostitució, tràfic de persones i blanqueig de diners.