El brollador gegant a la badia de Roses ideat per l'exalcalde Carles Pàramo (CiU) s'ha ajornat per prioritzar en el pressupost d'inversions altres obres com la reforma de la riera Ginjolers. Tot i això, el govern municipal no descarta impulsar-lo si en algun moment es disposen de més fons. L'obra de la riera s'espera començar passat l'estiu. En aquest moment s'ha redactat el projecte.

L'obra del brollador pretenia ser un reclam turístic. Consistia a crear una estructura a la badia des d'on sortís un brollador d'uns cinquanta metres d'alçada il·luminat que aparegués a determinades hores del dia. Es tractava de buscar un element atractiu més per fer que les famílies escollissin Roses per fer-hi una passejada o una visita. L'alcalde del moment va considerar que els municipis turístics necessiten crear coses noves. Es va aprovar una partida de 250.000 euros al pressupost de l'any passat però en el d'aquest any ja no s'hi preveu.

Prioritzar altres obres

A l'hora d'elaborar els pressupostos municipals el govern ha hagut de prioritzar. Segons ha explicat l'alcaldessa, Montserrat Mindan, "intentem no demanar cap crèdit per no endeutar-nos" i invertir amb els fons propis.

Això ha suposat, tenint en compte el possible descens d'ingressos, que es disposarà d'entre 1,5 i 1,7 milions als quals sumant ajudes d'altres administracions, diu Mindan, es pot arribar als 2,1 milions necessari per fer front a la reforma de la riera Ginjolers. Per això es va decidir que s'havia "de prioritzar el que pensàvem que era necessari per al 2014". L'alcadessa ha assenyalat que "això no vol dir que si surt bé o ens permeten fer servir els romanents de tresoreria per a inversions, no poguéssim dir de fer alguna inversió per turisme com el brollador i ho tiréssim endavant".

El que tenen clar és que la reforma de la riera Ginjolers en un àmbit d'actuació de 15.880 metres quadrats és una obra bàsica per a la població, a la qual es va presentar durant l'estiu. "Es tracta d'urbanitzar-la, amb la vialitat al mig, donar-li vida...", diu l'alcaldessa.

El projecte que ara es tramita podria començar a executar-se passat l'estiu i està plantejat per portar-lo a terme en dues fases amb un total de deu mesos d'obres. La primera part se centraria en els serveis i la segona per a les obres més estètiques com el mobiliari urbà o les àrees d'oci enjardinades.

El projecte preveu que les parts laterals siguin per als vinants o per portar-hi a terme activitats perquè en alguns punts tindran fins a 27 metres d'amplada, mentre els cotxes passaran pel centre.

L'obra de la riera Ginjolers és la inversió més important dels pressupostos de Roses per aquest any aprovats el mes passat. En el mateix capítol s'han prioritzat d'altres projectes com la millora urbanística al carrer Pi i Sunyer i la plaça Catalunya, la reposició d'espais i vies públiques diverses o la restauració del Baluard de Sant Andreu de la Ciutadella.