L'Ajuntament de Palamós ha confirmat que s'ha ajornat fins demà el reflotament del pesquer sinistrat a les Illes Formigues. Durant tot aquest dissabte membres de Salvament Marítim i de l'empresa contractada per l'asseguradora del pesquer han estat treballant extraient peces i material del vaixell per reduir el pes de l'embarcació i poder-la extreure. Tot i això, els treballs són complicats perquè la xarxa del vaixell s'ha quedat enredada al voltant de les roques. Les tasques es tornaran a reprendre demà, diumenge, a primera hora del matí tot i que és possible que s'allarguin fins el proper dilluns. De moment, el vaixell ja no perd combustible i els tancs de gasoil no presenten cap esquerda.

Des de les nou del dissabte, membres de Salvament Marítim i de l'empresa reflotadora contractada per l'asseguradora del pesquer 'Nuevo Río Verde' han treballat colze a colze intentant reflotar el pesquer accidentat a les Illes Formigues aquest passat dimecres. Tot i els treballs, la recuperació del vaixell no ha estat possible i les tasques s'han aplaçat, per segon cop. En principi, des de Salvament Marítim comenten que és possible que els treballs s'allarguin fins el proper dilluns perquè la xarxa del pesquer està molt enredada entre les roques. A més, el vaixell s'ha quedat entremig de diverses roques, una cosa que complica el seu reflotament.

Durant aquest dissabte, els experts han anat traient peces de la coberta de l'embarcació per reduir el seu pes - que han anat portant al port de Palamós- i així ajudar perquè sigui més fàcil reflotar l'embarcació. La bona notícia és que el vaixell ha deixat de perdre gasoil i que els tancs de combustible no estan afectats per la topada. "Els tancs no tenen cap esquerda ni cap cop, estan intactes", han explicat a l'ACN fonts de l'Ajuntament de Palamós. Tot i això, des del consistori mantindran el Pla especial per contaminació d'aigües fins que el vaixell hagi estat reflotat i traslladat a port.