L'Ajuntament de Figueres, amb finançament del Servei Català d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, han contractat quatre persones en situació d'atur que faran tasques d'informadors ambientals adscrites al Servei de Medi Ambient. Durant sis mesos, faran tasques d'informació d'aspectes relacionals amb el medi urbà i el civisme. Els principals camps d'actuació passaran per vetllar per la correcta gestió dels residus urbans -especialment del sector comecial i de restauració-, així com la informació relacionada amb la tinença i conducció d'animals de companyia, sobretot de gossos.

La idea és que treballin per millorar la gestió del servei porta a porta comercial així com dels contenidors de la via pública. En l'àmbit de la restauració, vetllaran per la gestió dels olis vegetals, el vidre i la separació dels diferents residus.

Pel que fa als animals, se centraran sobretot a informar sobre l'obligació dels propietaris de gossos de recollir els excrements, de portar el gos correctament lligat o d'estar al corrent del cens municipal d'animals. L'objectiu és que tinguin especialment cura dels gossos potencialment perillosos que segueixen un protocol. Les quatre informadors s'ubicaran en parcs i jardins de la ciutat. Un altre camp en què actuaran serà en el control de la publicitat comercial a l'espai públic amb l'objectiu d'evitar males pràctiques en la distribució de propaganda. El regidor de Medi Ambient, Pere Giró, diu que la seva presència ajudarà a reduir les males pràctiques.