El sindicat de funcionaris de presons CSIF ha enviat una carta al conseller de Justícia, Germà Gordó, en què demana que reconsideri el nomenament de Josep Font com a director del nou centre penitenciari Puig de les Basses de Figueres (Alt Empordà).

Segons ha informat el sindicat en un comunicat, la carta alerta Gordó que la labor de Josep Font a totes les presons que ha dirigit "ha estat marcada per les seves arbitrarietats, vexacions i assetjament a funcionaris mitjançant coaccions, calúmnies i injúries, utilitzant fins i tot expedients disciplinaris".

Segons l'opinió del sindicat, Font ha provocat una "greu situació" a la presó de Lledoners, on "hi ha implantat un ambient atemorit del personal penitenciari, tant de vigilància com de tractament", cosa que segons el seu parer entorpeix "la qualitat d'ambient de treball i rehabilitació".

CSIF acusa Font d'utilitzar "qualsevol mitjà" per quadrar les estadístiques i projectar una bona imatge, "quan la trista realitat és tot al contrari, ja que els problemes no se solucionen, només s'amaguen o es manipulen, culpabilitzant els treballadors penitenciaris o fins i tot els interns, en comptes d'afrontar-los".