29 de gener de 2014
29.01.2014

L'Entesa recull 320 firmes perquè parin els trens Mitjana Distància a Camallera

29.01.2014 | 07:44

L'Entesa per Saus, Camallera i Llampaies ha recollit 320 signatures entre els pobles propers i les ha entregat a ICV-EUiA per portar al Parlament una proposta per intentar que s'aturin trens de mitjana distància a l'estació. Consideren que es podria convertir en un nexe entre l'Alt i el Baix Empordà que donaria servei a prop de 25.000 habitants dels nombrosos pobles entre Flaçà i Figueres, els dos punts més propers on arriben aquests trens.
Des de la tardor, Entesa i ICV-Empordà han estat recollint les signatures entre la gent dels nuclis de l'Escala, Viladamat, Ventalló, Bellcaire, Bàscara, Albons i Camallera. La petició és que hi hagi una major freqüència de l'aturada de trens. Pel regidor de l'Entesa de Saus, Camallera, Llampaies, Xavier Vallès, "cada vegada hi viu més gent als nuclis petits, però els serveis ferroviaris de mitjana distància mantenen el disseny del segle passat". El grup considera que "tal com està planificada la xarxa, per això el tren és sempre l'última opció per anar a Girona o Barcelona".
"Aquest és un servei necessari per impulsar el transport de proximitat en una zona deficitària en transport públic, i alhora és una aposta per millorar la mobilitat sostenible i afavorir sistemes de transport menys contaminants que el vehicle particular", remarca el diputat d'ICV-EUiA al Parlament, Marc Vidal, que avui serà l'encarregat de defensar la proposta de resolució. Es demanarà que els trens de mitjana distància facin almenys una parada en cada sentit a l'estació i situar Camallera en la xarxa de rodalia que cobreixen els trens de mitjana distància en la línia de Barcelona-Portbou.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema