L'Ajuntament de Boadella i les Escaules ha presentat al Departament de Cultura de la Generalitat les al.legacions al dictamen de la comissió de Toponímia de Cataluya, atenent la petició de Darnius, de canviar el nom del pantà de Boadella pel de pantà de Darnius. L'alcalde, Frederic Minobis, es va reunir dilluns amb representants de Cultura i els va proposar que porti el nom de les dues poblacions.

Minobis ha explicat que ha adreçat a Cultura les seves raons per negar-se al fet que es tregui el nom de Boadella del topònim de l'embassament. L'Ajuntament ha aportat documentació històrica de fa cent anys on sempre es fa referència a l'embassament de Boadella. Accepten que s'inclogui el nom de Darnius perquè és al terme d'aquesta població on se situa majoritàriament la presa, però alhora creuen que per posar-hi Darnius no és necessari eliminar el nom de Boadella. "Estem encantats que Darnius hagi entrat, però no volem que treguin Boadella", diu Minobis. Els és indiferent quin l'ordre en què posin els noms.Segons l'alcalde de Boadella, els representants de Cultura van escoltar les seves raons i ara hauran de decidir quina proposta presenten perquè sigui aprovada pel consell executiu de la Generalitat. Respecte el fet que s'hagin modificat alguns cartells indicatius per part de Carreteres senyalitzant-lo com a pantà de Darnius, l'alcalde no hi dóna importància i diu que ja es tornaran a canviar si és necessari quan es prengui la decisió final.

L'embassament porta el nom de Boadella perquè és el primer emplaçament on es va projectar el 1902 i quan es va decidir canviar d'ubicació es va mantenir el nom del projecte original. Des de fa més de deu anys, diversos ajuntaments de Darnius han mostrat l'interès en què porti el nom del poble perquè està en el seu terme municipal. L'actual ajuntament ho va portar a la Comissió de Toponínimia de Catalunya que amb data 19 de desembre va concloure que els semblava correcte la proposta pantà de Darnius. Aquest poble va anunciar que preparava el canvi a les senyalitzacions i va aconseguir que Carreteres canviés alguns cartells. La Generalitat, però, vol intentar arribar a una cord amb les dues poblacions i encara no ha pres cap decisió.