Un 61,5% dels enquestats telefònicament a Roses en una consulta sobre dues propostes d'aparcament soterrat ha escollit l'opció de fer-lo davant de mar. Un 13,3% s'ha decantat pel projecte de plaça Catalunya. La resta dels enquestats ha contestat que no escolliria cap de les dues opcions plantejades (16,67%) o que li és indiferent quina es triï (4,87%). L'Ajuntament buscarà ara una empresa que el tiri endavant.

El govern actual (CIU-PP) va decidir realitzar una consulta per conèixer l'opinió dels ciutadans sobre dos projectes molt diferents. El de plaça Catalunya l'havia impulsat el govern de l'exalcaldessa Magda Casamitjana, mentre l'opció del front del mar era la proposta convergent. Per conèixer l'opinió i el consens o dissens de la problemàtica de l'aparcament van decidir fer una enquesta telefònica. Prèviament es va editar material perquè els veïns coneguessin les propostes.

Segons l'Ajuntament, un fet que reuslta destacable és l'elevat grau de coneixement de la població, un 67,44% coneixien bé les propostes i destaquen també que un 73% va mostrar la conveniència de construir un aparcament soterrat.

L'opció escollida planteja l'equipament davant del mar en un projecte que comportaria la finalització del passeig Marítim en el seu tram entre la Riera Ginjolers i el Port Esportiu. Es tracta de soterrar l'actual aparcament en superfície davant la platja de la Punta amb una capacitat per a 377 vehicles. El finançament estaria vinculat a 260 places de zona blava en superfície.

L'alcadessa, Montserrat Mindan, ha manifestat que "es continuarà treballant per buscar una empresa que ens ajudi a tirar endavant aquest projecte". Remarca que està en una zona concessionada, davnat de mar, i que, a més va vinculat a acabar el passeig marítim.

L'enquesta telefònica es va fer entre el 28 de gener i el 14 de febrer i es considera que disposa d'un marge de confiança alt, amb un error mostral de més o menys el 5%. En aquest sentit s'ha informat que el mostreig d'enquestes realitzades ha estat de 390, sobre 16.241 habitants majors de 18 anys.