L'autòpsia ha confirmat que l'home trobat mort a Colera (Alt Empordà) va morir de forma violenta. El cadàver de la víctima, que va aparèixer calcinat pel foc, tenia diverses ferides d'arma blanca al coll. Els resultats de l'examen forense confirmen, doncs, la hipòtesi que l'autor -o autors- del crim van intentar desfer-se del cos calant-li foc. L'incendi, però, es va estendre muntanya avall i va afectar uns 5.000 metres quadrats de matolls. Precisament, això és el que va permetre als Mossos d'Esquadra descobrir el cos de l'home, totalment cremat. El cadàver era a tocar d'una pista forestal que porta fins a l'ermita de Sant Miquel, propera a la platja de Garbet. El cas es troba sota secret de sumari.

L'autòpsia que s'ha fet aquest dimarts a l'Institut de Medicina Legal de Girona ha confirmat que l'home trobat mort a Colera va morir de manera violenta. Els forenses han inspeccionat el cadàver, que estava molt malmès pel foc, i n'han extret mostres de teixit que ara s'enviaran a analitzar.

L'examen del cos a la taula d'autòpsies sí que ha permès ratificar allò que ja es va veure en un primer moment amb la llum d'una llanterna, i que les flames no van aconseguir esborrar. La víctima -tot sembla indicar que es tractaria d'un jove alt i prim- tenia diverses ferides d'arma blanca al coll.

L'autòpsia, doncs, confirma la hipòtesi que l'autor -o autors- del crim van calar foc al cadàver per desfer-se'n. Va ser dilluns pels voltants de les deu de la nit als afores de Colera. L'indret que van escollir és la pista forestal que porta a l'ermita de Sant Miquel, a uns 500 metres del trencant que hi porta des de l'N-260.

Les flames, però, no només van afectar el cadàver, sinó que van prendre la vegetació -sobretot, matollars- i es van estendre muntanya avall. L'incendi va afectar mitja hectàrea de terreny i quan els Mossos d'Esquadra i els Bombers van anar-hi per apagar-lo va ser quan van fer la macabra troballa.

El cas es porta des del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Figueres. La investigació i tot allò que l'envolta es troba sota secret de sumari.