28 de març de 2014
28.03.2014

Divuit hotelers contracten un bus des de l'estació del TAV a Roses

El servei, que començarà el 4 d'abril, estarà "fet a mida" dels clients dels establiments

28.03.2014 | 00:00
Els empresaris de Roses que han posat en servei la inciativa.

Divuit hotels de Roses s'han unit i posaran en servei un transport que unirà els establiments amb l'estació del TAV Figueres-Vilafant. El transport "fet a mida" funcionarà a partir del 4 d'abril els caps de setmana fins a final d'estiu i l'operarà una empresa de transport. Estarà finançant des dels hotels i l'Estació Nàutica -un organisme públic-privat encarregat de promocionar, dinamitzar i comercialitzar Roses. El president, Miquel Gotanegra, remarca que el nou servei aporta "qualitat" a l'oferta turística i servirà per "fidelitzar" el turista francès, que representa el 60% del total de visitants que rep Roses.

Gotanegra ha explicat que aquest servei de transport era una reivindicació llargament reclamada pel sector hoteler del municipi per aprofitar l'increment de turistes que la posada en marxa de l'alta velocitat ha comportatat. S'adreça sobretot als client del país i al francès.

Gotanegra destaca que les inversions fetes en l'alta velocitat no han vingut acompanyades d'un diàleg amb el territori per fer-les més rendibles. Així, ha lamentat que, tot i que cada dia són més les connexions disponibles des de l'estació de Figueres-Vilafant, no s'ha abordat la manera d'oferir serveis complementaris als turistes que hi arriben. Gotanegra ha afegit que el servei, "pioner a la Costa Brava", ha estat possible gràcies a la feina conjunta dels hotelers i de l'Estació Nàutica, és a dir, ha destacat, de la col·laboració del sector públic i el privat "que tenien clar" que per seguir sent una destinació turística de referència cal "oferir qualitat" i diferenciar-se de la competència. Així, els 18 hotels que s'han adherit a la iniciativa, que representen gairebé el 90% de les places hoteleres disponibles, oferiran als seus clients un servei de transport porta a porta que esperen que serveixi per aprofitar el fet que l'Alt Empordà és "la porta d'entrada de l'alta velocitat a l'Estat".

Pel que fa al servei, el president de l'Estació Naùtica de Roses ha explicat que contactaran amb empresa de transport de la població i que, inicialment, funcionarà els caps de setmana de l'estiu. El servei, que se centralitzarà des de l'Estació Nàutica, s'anirà adaptant a les freqüències dels trens que arribin a Figueres-Vilafant i a les demandes dels hotelers. Així, quan un hotel tingui prevista l'arribada d'un grup de turistes ho comunicarà a l'estació, que serà qui enviarà el vehicle per recollir els clients.

Inicialment, el servei de transport es farà els divendres i els dissabtes pel que fa a les arribades de passatgers, i els dissabtes, diu?menges i dilluns, per al retorn dels passatgers a l'estació de Figueres. Gotanegra ha puntualitzat que s'ha previst així perquè els caps de setmana és on es concentra el volum més elevat d'entrades i sortides als hotels, però que no descarten ampliar-ho a dies feiners si la demanda ho reclama. Els mesos de juliol i agost es faran els trasllats tant d'arribada com de sortida els dissabtes. Els hotels han inclòs el nou servei a les ofertes d'estada per als clients.

El cost del servei l'assumiran els hotels adherits a la iniciativa que, en funció del que decideixin individualment, cobraran el transport als seus clients, o l'inclouran en el paquet de serveis que ofereixen. Cada hotel, en funció de l'ús que en faci, pagarà una quota més o menys alta a l'Estació Nàutica.

Tot i que era una opció que havien contemplat, el servei de transport es farà només des de Roses. Gotanegra ha explicat que fer parades a d'altres poblacions hauria allargat el temps de trasllat dels turistes i que això hauria fet "poc pràctic" el servei.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit