Gent del Poble-Acord Municipal estudia presentar-se a les properes eleccions sense l'aval d'Esquerra Republicana perquè els posa condicions més dures. El cap de llista de GdP-AM, Francesc Giner, va explicar als assistents a una ?reunió celebrada dijous que la decisió es prendrà en una assemblea però que la idea de moment és presentar-se sols. ERC els posa tres condicions: escollir el cap de llista, el 80% del finançament per a ERC i el 20% per a GdP -abans era 50 i 50-, i que ERC aparegui a la capçalera.

Francesc Giner va explicar, segons informava Empordà TV, que van mantenir una reunió a finals de l'any passat on els haurien explicat les condicions. Entenen i troben lícit que els republicans "s'han fet valents" perquè han pujat en popularitat, però critiquen que han rebut poc suport d'ERC des del 2011. Per això s'han plantejat constituir-se com a partit.

L'assemblea celebrada va servir per explicar la feina feta des que són al consistori i es van apuntar projectes que consideren que s'han de tirar endavant com acabar el front de mar o donar un ús a Ca l'Anita.