El grup Picaunamica, dedicat als locals d'oci i restauració de Figueres com Lizarran o el Txot's, reobrirà dijous vinent l'emblemàtic bar-restaurant Dynàmic de la ciutat. L'objectiu del projecte passa per consolidar l'espai com a referent gastronòmic i social a la comarca recuperant plats típics de l'època daurada del local així com la cervesa. L'històric establiment va tancar portes el gener de l'any passat després de 50 anys perquè ningú de la família de l'empresari figuerenc, Agustí Planas, va voler continuar amb el negoci. Ara, el grup tornarà a posar en servei aquest cèntric espai amb una festa d'ambientació "revival". A més, diverses icones d'entre els anys 60 i 90 formaran part de les decoració i el mobiliari del local per tal de reviure, a través dels sentits, la seva "essència".

El nou establiment es complementarà amb els altres dos que ja té el grup a Figueres dedicats sobretot a les tapes però amb la intenció d'ampliar l'oferta gastronòmica a través d'aquesta "inèdita fórmula que combinarà l'oci i la restauració".

De fet, la intenció és que durant el primer mes obri al públic en horari de tarda-nit però que a partir del maig ho faci durant tot el dia i fins la matinada. S'hi oferirà cuina mediterrània, tot i que les tapes seguiran essent les protagonistes. La carta recuperarà, a més, alguns dels plats típics dels anys en què el Dynàmic va ser més popular com ara l'hamburguesa, els calamars a la romana o l'anomenat "gelat de corte". També es recuperarà el "popular quinto" de cervesa amb un gust "adaptat als nous temps". En aquest sentit, la intenció és oferir una modalitat de cervesa que només es pot trobar en alguns locals selectes de Catalunya. El producte està emmagatzemat en uns tancs subterranis refrigerats, sense additius ni gas. Se servirà en els coneguts "quintos", que es van fer populars en aquest establiment i que demanaven els "quintos" de la Base Militar de Sant Climent Sescebes.

Decoració dels 60

A banda de l'oferta gastronòmica, l'ambient del local també buscarà recrear els anys 60, 70, 80 i 90. Un ambient que es reviurà també el dijous vinent a la inauguració amb una sessió a càrrec dels figuerencs, Carles Pujol i Josep Serra, que punxaran els èxits més sonats de l'època.