La plaça del Gra de Figueres estrenarà la seva rehabilitació per les Fires i Festes de la Santa Creu amb una de les novetats que el Casino Menestral ha preparat enguany. Es tracta de la primera "Eco Fira Empordà" que, paral·lelament, oferirà una xerrada sobre alimentació i salut a la plaça Catalunya.

Tot i que encara no s'ha fet pública la programació d'aquest any, l'entitat ja ha anunciat alguns dels seus tradicionals actes. Entre ells, hi haurà les nombroses fires de l'u de maig. La del Dibuix -a plaça Catalunya-, la de l'Artesania -pels carrers del centre-, la del Vidre -a la placeta baixa de la Rambla-, la Fira Mercat -a la pujada del Castell-, la d'Alimentació -a la Rambla- o la del Col·leccionisme -a l'interior de la Rambla- són algunes de les mostres que es podran visitar aquell dijous durant tot el dia.

El dissabte dia 3, se celebrarà la 34a edició de la Fira del Llibre Vell a la plaça Catalunya amb un total de 840 m2 de mostra amb peces úniques i per a col·leccionistes. L'entitat ha escollit com a pregonera d'aquest any l'escriptora ?empordanesa i actriu, Àngels Bassas.

Els 25 anys d'Embarraca't

Les fires d'enguany recuperaran el format de dos caps de setmana tot i que amb la novetat que el pregó a càrrec dels Pastorets de Figueres es farà el dissabte 26. Malgrat això, la programació del tradicional Embarraca't -que celebra el 25è aniversari- s'iniciarà el divendres 25. Hi participaran grups com La Pegatina o Zulo, entre d'altres.