Els Mossos d'Esquadra han detingut vuit persones i han decomissat més de 84 quilos de marihuana en diferents actuacions entre el 18 i el 26 de març a les poblacions de Figueres, Santa Llogaia d'Àlguema, Llers i Peralada, a l'Alt Empordà. En total s'han localitzat prop de 2.000 plantes de marihuana, 107 transformadors, 97 focus, 7 aparells d'aire condicionat i 14 extractors d'aire, entre d'altres objectes. Els arrestats tenen entre 23 i 70 anys són de nacionalitat marroquina, espanyola i francesa, i tenen residència a Figueres, Poussan (França) i alguns sense domicili conegut. En l'operació de Llers, els Mossos també van confiscar dues armes curtes amb munició i 20.080 euros en bitllets fraccionats.

Marihuana a cases de Figueres i Santa Llogaia d'Àlguema

El 18 de març una patrulla de Mossos va sentir una forta olor de marihuana que provenia d'una casa del barri Sant Joan de Figueres. Els agents van localitzar en una de les habitacions de l'habitatge 198 plantes de marihuana, 8 transformadors i 8 focus de llum. El propietari del domicili va quedar imputat per un delicte contra la salut pública. Tres dies després, els mossos va tornar a localitzar un altre domicili que desprenia olor de marihuana a la població de Santa Llogaia d'Àlguema. A la part posterior del garatge van localitzar dues habitacions habilitades pel cultiu de substàncies estupefaents. La patrulla va comissar 683 plantes de marihuana, 35 transformadors i 35 focus. La propietària de l'habitatge va quedar imputada per un delicte contra la salut pública.

Una nau amb marihuana a Llers

El 23 de març una patrulla que vigilava la urbanització Vinya Gran de Llers va veure com dues persones que anaven en un vehicle entregaven unes saques a canvi de diners a quatre homes que esperaven a prop d'una zona d'horts. La patrulla va fer un seguiment del vehicle i el va interceptar a pocs quilòmetres. Un cop aturat, van identificar els ocupants i van escorcollar el vehicle. Van localitzar-hi tres telèfons mòbils, 20.080 euros en bitllets fraccionats, una bàscula i una palangana amb diversos cabdells de marihuana. Els ocupants del vehicle van reconèixer que acabaven de vendre una gran quantitat de marihuana a quatre persones que es trobaven als horts.

Seguidament, una altra patrulla es va adreçar als horts on s'havia fet l'intercanvi. Després de diverses comprovacions van constatar que a l'interior d'una nau propera hi havia un cultiu amb 1.032 plantes de marihuana i estris pel cultiu: 64 focus, 64 transformadors, 7 aparells d'aire condicionat, 14 extractors d'aire, 5 ventiladors, etcètera. Poc després, els agents van localitzar en un forat entre dos horts les saques amb 10 quilos de cabdells que acabaven de vendre als ocupants del vehicle. A més, a l'interior de les saques es van trobar dues pistoles amb munició.

En aquesta actuació els agents van arrestar sis persones per un delicte contra la salut pública i tinença il·lícita d'armes. Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 25 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

24 quilos de marihuana a Peralada

Finalment, els dies 25 i 26 de març, i gràcies a la col·laboració del vigilant municipal de Peralada, es van realitzar dos comisos de plantes de marihuana. Entre els dos dies es van localitzar 24 quilos de plantes de marihuana i un equipament complet per a l'elaboració, distribució i posterior venda de la substància. Els mossos van detenir dues persones per un delicte contra la salut pública. Els arrestats, un d'ells amb antecedents, van passar entre els dies 26 i 27 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.