Roses ha programat, a través del Grup d'Esports Nàutics, dinou competicions d'alt nivell que esperen que comportaran 9.600 estades i un impacte de 912.000 euros per la despesa que calculen que generarà la gent que els visitarà (uns 95 euros per persona). Les competicions són de nivell nacional i internacional i se celebraran de l'abril a l'octubre per tal d'atraure visitants durant tot l'any.

El Campionat del Món Windsurf Master/Youth (del 16 al 21 de juny) és un dels més destacats i aquesta és la primera vegada que se celebra.

Les competicions les organitza el GEN, que compta amb el suport de l'Estació Nàutica -l'ens públic i privat que agrupa 180 empreses- i suposen una inversió de 175.000 euros que es cobriran íntegrament amb les inscripcions (29%), l'explotació d'espais i vendes (3%), els patrocinis privats (29%), i aportacions públiques (39%). A més, estan convençuts que genera un impacte econòmic molt important per a la població.

L'alcaldessa, Montserrat Mindan, remarca la projecció que donen esdeveniments d'aquestes característiques. Per la seva banda, el president de l'Estació Nàutica, Miquel Gotanegra, posa de manifest que "com a destinació turística és molt important generar estades" i aprofitar el recurs que suposa el fet de tenir una badia com la de Roses per potenciar l'especialització en esdeveniments nàutics, alguns amb ressò internacional. Es mobilitzaran 1.000 participants que suposaran, amb acompa?nyants, 1.300 pernoctacions d'entre un i 17 dies. En total es preveuen les 9.600 estades amb visitants i participants.

A banda del campionat del món de windsurf, que aplegarà els millors del món, s'hi celebrarà l'Europa Cup Spain Laser 8 del 24 al 26 d'octubre); la Copa d'Espanya Laser 4.7 -regatistes- (de l'1 al 4 de maig); el Tour de França a Vela (el 17 i 18 de juliol); l'Open Internacional de Pesca d'Altura (6 i 7 de setembre), el Mediterranean Masters Week (del 26 al 28 de setembre) o el Campionat de Catlaunya de Laser STD, entre altres.

A banda del programa d'esdeveniments nàutics, El GEN Roses organitza durant l'any, en col·laboració amb altres clubs de la zona, 12 regates de vela lleugera amb entre 30 i 40 participants cada una i 6 regates de creurer amb una trentena de participants cada una.