Els músics Joan Vila Safont de Palau-saverdera i Marc Timó de Castelló van rebre un premi del 6è Concurs de Composició Musicals Vila d'Amer "Memorial Pere Fontàs". En el marc d'un concert, dissabte es van donar a conèixer els premiats d'entre les 15 obres presentades al certamen sardanístic, que se celebra dues vegades l'any.

El primer guardonat va ser el component de la cobla de Sabadell Lluís Alcalá, amb la composició "La Font dels músics" i el segon se'l va emportar Vila, per la peça "Albada al monestir de Santa Maria". El premi popular escollit per votació dels assistents va ser per Timón, component de la cobla Sant Jordi. Els finalistes van ser Antoni Serra Oribe per "Amer Joliu" i Francesc Teixidó, per "Els Prats d'Amer". Alguns dels premiats en aquesta edició ja ho havien estat en altres ocasions. Vila, per exemple, es va endur el primer premi a la quarta edició i el premi popular a la cinquena. Pel que fa a Serra, va ser el guanyador de la cinquena.

El memorial Pere Fontàs es va iniciar l'any 2003 després de la mort del músic d'Amer, fiscornaire,pianista i director de la cobla-orquestra Selvatana durant 30 anys. Fontàs, a més, va compondre nombroses sardanes algunes de les quals van rebre premis. El músic també es va dedicar a la pedagogia i va assolir distincions destacades com ara la Medalla al Mèrit Musical de l'Obra del Ballet Popular, la Medalla d'Or d'Amer el 1999 o l'Escut d'Or del Grup sardanista de Sant Hilari el 2002.