L'hotel President es va inaugurar l'any 1963 a l'ara anomenada avinguda Salvador Dalí -antiga N-II- i ràpidament es va convertir en un dels establiments més importants de la zona. Tant per la seva capacitat com per la seva categoria. I és que algunes cròniques de l'època el qualificaquen com un hotel de luxe. El President era un dels pocs establiments de la ciutat amb tres estrelles però fa un temps va tancar portes.

El Grup Cap Roig -que té tres hotels més a Sant Feliu de Guíxols- el va comprar fa mesos a la família Duran i vol reformar-lo per transformar-lo en un de quatre estrelles. L'Ajuntament ha aprovat aquesta mateixa setmana la llicència d'obres i, segons han explicat, la previsió és que els treballs serveixin per modernitzar-lo adaptant-lo a la normativa, canviant les instal·lacions de subministraments, portes i accessos.

L'equipament va obrir portes fa 51 anys i la seva inauguració es va convertir en tota una celebració a la ciutat. Hi van assistir diverses personalitats, entre elles el secretari del Govern Civil de l'època, els alcaldes de Figueres i Girona i, fins i tot, alguns veïns del Rosselló. Com a símbol del desenvolupament del sector hoteler en una època difícil, l'hotel va oferir fins i tot una audició de sardanes a la Rambla.

L'establiment, que actualment disposava de 77 habitacions, va tancar portes fa mesos i la intenció dels seus nous propietaris és ara reobrir-lo dotant-lo de més categoria. Tot i que des del Grup Cap Roig han declinat fer declaracions a l'espera l'obtenir la comunicació oficial de la llicència, l'Ajuntament va aprovar aquesta mateixa setmana en junta de Govern atorgar-los-la per tal de rehabilitar-lo.

Fonts municipals han explicat que es tracta sobretot de "modernitzar-lo mantenint la mateixa estructura però adaptant-lo a la normativa". També es preveu mantenir el nombre d'habitacions i millorar-ne l'accessibilitat. La idea era poder tenir els treballs acabats aquest mateix estiu però els tràmits s'han allargat. No es descarta, fins i tot, que més endavant es treballi per obtenir una categoria superior. I és que la ciutat només té en aquests moment un hotel de quatre estrelles, "El Motel", fundat l'any 1961 com un hotel de pas a peu també de la Nacional.

Dels dotze establiments hotelers que té la ciutat, només sis tenen tres estrelles i cinc més només dues. La resta són pensions -la majoria de les quals són d'una estrella-, apartaments turístics i un càmping també a peu de la N-II. La ciutat, en canvi, no disposa de cap alberg ni d'hotels de categories superiors. Aquesta és, tal i com s'explicava en un article publicat per aquest diari fa setmanes, una de les assignatures pendents que té la capital altempordanesa i en la qual l'alcaldessa, Marta Felip, assegura que estan treballant.