Cadaqués és una de les poblacions més emblemàtiques i fotografiades de Catalunya amb paisatges idíl·lics que donen la volta al món. Però aquest estiu el focus ha estat durant unes setmanes curioses imatges de porcs senglars que es podien veure a les platges observant el mar o xipollejant amb les cries al costat costat de turistes i residents, que no es veien gaire atabalats per la presència de l'animal.

Les xarxes socials han estat una vegada més el canal per on s'han difós a gran velocitat desenes de fotos. Han aparegut fins i tot a l'altra banda de la frontera. L'Independant, per exemple, se'n feia ressò i remarcava que que no és la primera vegada que els banyistes es troben amb senglars però mostrava una imatge publicada a un mitjà espanyol presa a la platja de Pere Fet que qualificava "d'original". La foto va ser presa per Sandra Daider. Hi apareixien tranquil·lament amb les cries i s'hi pot veure un enorme porc senglar assegut tranquil.lament mirant el mar. La Sandra explica que "realment a la platja no són violents" i és bastant habitual veure'ls. Abans ho feien més aviat de nit, i ara també de dia. Un altre cadequesenc amb imatges que han recorregut les xarxes és Ivan Garrido que en el seu cas va retratar l'animal en una curiosa actitud, intentant pujar a una embarcació. Creu que la gent no s'espanta "però n'hi ha alguns que fan respecte" i pensa que l'únic perill que poden tenir és si passeges amb animals perquè llavors es defensen, "sobretot quan van amb les cries".

Els porcs senglars que primer es concentraven en alguns punts concrets, cada vegada estan més dispersos per Cadaqués. Més enllà de la part curiosa de veure'ls a la platja com si estiguesin estiuejant, la població pateix un problema en els darrers anys. L'Ajuntament va organitzar fa dos mesos una reunió per intentar trobar una sortida i reduir-ne la població. L'alcalde, Joan Figueras, explicava que no es poden fer batudes perquè són al centre urbà per això es va decidir que s'utilitzarien gàbies. A més, es va demanar als ciutdanas a través de l'emissora local que s'eviti donar-los menjar. Segons ha explicat Figueras, continuen amb el mètode de capturar-los en gàbies i en un mes n'han retirat disset. De moment aquesta és la mesura que es continuarà portant a terme per anar intentant allunyar de la zona urbana els animals.