17 de agost de 2014
17.08.2014

Foto tridimensional de 1910 d'una platja

17.08.2014 | 00:00
El grup de banyistes a la platja del Salatar.

L'Arxiu Municipal de Roses ha escollit com a "document del mes" una fotografia en format tridimensional de principis del segle XX on es mostra un grup de banyistes a la platja del Salatar.
La fotografia forma part del fons Coll que està integrat per 1079 imatges realitzades per la família a finals del segle XIX i les primeres dècades del segle XX. En el centre de la imatge es veu un grup de membres de la família a la platja del Salatar de Roses. Al fons, a l'esquerra es veu una tartana amb tendal blanc i un cavall al costat, que els deuria haver portat des del mas d'en Coll a la platja. Al fons de la imatge s'observen les muntanyes de la serra de Rodes.
La fotografia no és una imatge tradicional sinó en format estereoscòpic, és a dir, en tres dimensions, tècnica que iniciada a mitjan segle XIX i basada en la visualització de dues imatges que representen dues perspectives diferents d'un mateix objecte. Per a la seva visualització es precisa d'un visor d'imatges també donat per la família Coll juntament amb les fotografies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook