Figueres ha tancat un acord pel borrador que ha de servir per elaborar les ordenances sobre l'ocupació de la via pública amb terrasses. Ho explicava el regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, al darrer ple municipal assegurant que no ha estat fàcil i responent a ERC i PP, que insisteixen en la necessitat de tramitar l'ordenança per posar ordre a les ocupacions i a les qüestiones estètiques. L'alcaldessa, Marta Felip, assegura que el model de terrasses que s'ha estès arreu de la ciutat "ha revertit la tendència que la gent marxés de la ciutat". El nou model considera que és el resultat "de l'èxit que està tenint la restauració".

"Continuen apareixent terrasses amb gust i encert i altres totalment en termes contraris", insistia la regidora d'ERC Mireia Mata al ple municipal recordant que des de fa mesos se'ls va dient que l'ordenança està gairebé a punt i, mentrestant, van apareixent més terrasses. La regidora del PP, M. Àngels Olmedo, feia referència a un nou bar al carrer Sant Josep que ocupa tota la calçada, que des de fa poques setmanes s'ha restringit al trànsit rodat. "Potser s'hauria d'haver creat primer l'ordenança", apuntava. Respecte a aquest carrer, l'alcaldessa apuntava que justament la pacificació i la realització d'activitats normals ajuden a revitalitzar-lo. De fet, justificava el model recent que s'ha permès i que ha suposat que s'hagin estès les instal·lacions al carrer de negocis vinculats al món de la restauració. En aquest sentit, per Felip ha suposat acabar amb la tendència que hi havia a la ciutat de marxar per anar a sopar o prendre alguna cosa en un bar. Considera que justament el model de terrasses és "el causant de l'èxit que està tenint el sector de la restauració". S'han incrementat els negocis i els clients. Tot i això, admetia que "si no posem ordre d'aquí a un any podria haver-hi situacions complicades" o conflictes amb els veïns.

Felip, va explicar que s'han estat produint reunions que han portat a fer alguns canvis al borrador inicial, que ara ja seria el definitiu. Es preveu que en breu hi hagi una primera comissió d'un procés que ha d'acabar amb una ordenança que reguli tant la superfície o l'ocupació com les qüestions de caire estètic. Mentre no existeixi, ja es va posar de manifest amb anterioritat que la Guàrdia Urbana vetlla perquè es compleixin amb els permisos que s'atorguen per part de l'Ajuntament.