L'Ajuntament de Figueres té previst posar en marxa properament la primera àrea de zona verda d'aparcament, pendent des de fa dos mesos, a la zona Eixample-Migdia amb 177 places. Els aparells ja han arribat i ara s'està treballant per gestionar les dades dels veïns que en puguin fer ús per evitar-los haver de fer els tràmits. L'alcaldessa, Marta Felip, però, ha anunciat al xat del setmanari Empordà que per a l'any vinent preveuen crear una nova zona a la Creu de la Mà per les demandes dels veïns.

La previsió i l'anunci inicial era que l'estacionament regulat amb prioritat per a veïns es posés en funcionament entre setembre i octubre però a principis del mes passat, el conseller delegat a Fisersa, Manel Toro, ja va dir que els tràmits s'havien allargat i que no seria possible.

El retard l'atribuïa al fet que encara no havien arribat les màquines que serviran pel control de l'aparcament i que l'Ajuntament havia decidit estalviar als ciutadans totes les tasques d'acreditació per poder disposar del servei. Per això, la idea és que amb les dades del padró i l'impost de circulació els mateixos aparells detectin els vehicles que poden fer-ne ús.

La iniciativa formava part d'un gran projecte anunciat per ?l'exalcalde, Santi Vila, però de ?dimensions molt més reduïdes. En total, la zona d'Eixample-Migdia es ?dotarà de 177 places verdes ?d'estacionament. Una zona que es ?limitarà amb els carrers Lasauca, ?Rambla, avinguda Salvador Dalí, Pere III i Sant Pau. Felip, però, ja ha dit en alguna ocasió que aquesta ?primera actuació no n'excloïa ?possibles ampliacions. En aquest ?sentit, al xat d'ahir va afirma que la zona del barri de la Creu de la Mà és "molt demanada pels veïns" i que "s'hi actuarà després ?d'aquesta fase, de cara a l'any que ve".