El 79,2% de les 383 persones preguntades a l'enquesta de l'Ajuntament sobre la reforma del front marítim ha "aprovat" el projecte presentat amb una puntuació de cinc o més punts sobre deu donant-li una mitjana de 6,2. Un 66,5% ha dit que el projecte els agrada o els agrada molt mentre que un 20% assegura que no els agrada o no els agrada gens. Un 13,6%, en canvi, manté una posició neutra. Els resultats es van presentar ahir en el marc d'una jornada comercial que es va celebrar al municipi.

L'Ajuntament va decidir realitzar l'enquesta després que al municipi sorgissin opinions divergents respecte a això. Per això, va encarregar a l'empresa Neòpolis l'actuació en la que es va agafar una mostra representativa de la població i s'ha preguntat per telèfon a gairebé 400 persones. La majoria ha donat suport a l'actuació plantejada per l'equip de Govern i redactada per l'arquitecte Carlos Ferrater. L'enquesta, però, buscava també copsar l'opinió dels seus habitants respecte a aquest fet i, per això, es van realitzar diverses preguntes. En aquest sentit, un 68,6 es va mostrar totalment d'acord o d'acord que "caldria donar més protagonisme als vianants que als cotxes"; un 62,5% creu que "per mantenir un front de mar atractiu caldria eliminar l'actual aparcament en superfície davant de mar i crear noves places a Ca les Monges"; un 64 veu bé o molt bé que "l'actual aparcament en superfície s'hauria de convertir en un espai per a vianants" i un 65,3% que "s'hauria de convertir en un espai per realitzar-hi més activitats lúdiques, culturals i socials".

Sobre la possibilitat de limitar la circulació al front marítim, un 52% està a favor de només deixar passar veïns i serveis. El percentatge ascendeix fins al 58,7% si la limitació es fa durant la temporada d'estiu.

D'altra banda, un 60% dels enquestats està d'acord a donar prioritat als vianants i limitar la circulació de cotxes en aquesta zona seria beneficiós per "mantenir el dinamisme i la capacitat d'atracció turística del poble" mentre que un 65,8 està en contra que la zona es deixi tal i com està ara.

En canvi, a la pregunta concreta sobre si executar el projecte presentat o deixar la zona tal i com està, un 58% aposta per tirar-lo endavant; un 30,4 triaria no ?fer-hi res; un 7,1 va respondre que cap de les dues opcions i un 3,9 va dir que els era exactament igual. Del total d'enquestats, un 79% sabia que hi havia un projecte mentre que un 63% coneixia el projecte concret que hi ha sobre la taula.