L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, reclama que s'atengui el que va aprovar el Parlament dijous i s'aturi la licitació de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS). Es continuaran recollint signatures perquè no es permeti que la gestió caigui en mans d'una empresa privada amb ànims de lucre.

Puig ha valorat positivament la moció aprovada al Parlament que insta el Govern a revisar les licitacions de les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de l'Escala i l'Alt Camp fins que es garanteixi que no hi concorren empreses privades alienes al sector.

Puig ha destacat que la moció va tirar endavant sense cap vot en contra -CiU es va abstenir-, fet que ha atribuït "a la mobilització unitària que s'ha fet tant a l'Escala com a Alcover". Tot i el suport parlamentari, Puig ha demanat al conseller de Salut, Boi Ruiz, "un compromís explícit" en la línia que el Govern aturarà la licitació del CAP de l'Escala i els consultoris associats de set municipis.

L'alcalde també ha demanat que es revisin les bases dels concursos en marxa, entre ells el de l'Escala, per exigir a partir d'ara l'obligatorietat de comptar amb experiència prèvia en gestió de centres d'assistència privada. Tot i així, malgrat la bona notícia, Puig ha afegit que "la literalitat de la moció no ens dóna garanties que efectivament s'aturi el procés d'adjudicació".

En aquest sentit, ha apuntat que "davant l'actitud decidida que presenten els metges d'Alcover", podria ser que el Govern optés per aturar la licitació de l'ABS d'Alcover i tirés endavant la de l'Escala. Davant la incertesa, Puig ha assegurat que continuaran endavant amb la campanya de recollida de signatures que han començat aquesta setmana i que allargaran fins el pròxim 5 de desembre. Unes signatures que faran arribar al conseller de Salut per tal que s'avingui a aturar la licitació.

La setmana passada es van obrir les pliques tècniques i es va conèixer que hi opten dues empreses privades i la Fundació Salut Empordà que actualment la gestiona. La setmana vinent s'obriran les pliques econòmiques.