L'ACA i l'Ajuntament de Castelló d'Empúries està portant a terme una actuació en un tram de 600 metres del riu Muga per millorar el desguà i reduir el risc de desbordament. Una part ja s'havien executat, el que creuen que va minimitzar els efectes de la llevantada. D'altra banda, el Consell Comarcal, a instàncies de la delegació del Govern està recollint tots els danys a equipaments i serveis públics de les poblacions afectades per posteriorment treballar en les ajudes. Vilafant i Figueres continuen atenent i donant assessorament als afectats.

L'actuació a la Muga se centra en el tram entre l'Asil Toribi Duran i el Pont Nou. Les tasques les porta a terme Forestal Catalana i consisteixen en la desbrossada i aclarida selectiva de vegetació, eliminació de rebrots, retirada de peus d'arbre morts caiguts o a punt de caure, retirada de canyes i trituració de restes vegetals.

El tram urbà de la Muga afectat pels treballs tindrà una major capacitat de desguàs a la llera, reduint així el risc de desbordament en cas de crescudes sobtades de cabal provocades per avingudes, ha informat l'ACA que remarca que la part més important dels treballs ja ha estat executada. Els treballs tenen un cost d'uns 15.000 euros finançats en un 80% per l'ACA i el 20% pel consistori. Els aiguats van generar danys a diverses poblacions com Vilamalla, Vilafant o Figueres. El Consell ha explicat que per indicació de la delegació del Govern estan fent arribant les valoracions de pèrdues econòmicques i afectacions dels pobles a la Generalitat. Els camins rurals és una de les incidènces més remarcables perquè han resultat molt malmesos. S'està gestionant disposar d'una ajuda directa de la Diputació per afrontar reparacions urgents. Per als particulars també s'ofereix assessorament als ajuntaments.