09 de desembre de 2014
09.12.2014

Cops de fins a 126 km/h a Portbou

Protecció Civil avisa de ratxes de vent sostingudes de 90 km/h aquesta tarda a cotes mitjanes del prelitoral i la Catalunya Central

09.12.2014 | 16:41

Protecció Civil ha avisat que es produiran ratxes de vent sostingudes de 90 km/h aquesta tarda i fins a la propera nit a cotes mitjanes del prelitoral i la Catalunya Central. En aquest sentit, el director general de Portecció Civil, Jordi Aurich, ha demanat als ciutadans que tinguin molta prudència en aquests sectors i també al litoral on, segons ha indicat, el vent també bufarà fort i de forma sostinguda. Així mateix, Aurich ha puntualitzat que a la zona del Pirineu, Prepirineu es poden registrar cops de 125 km/h. Les darreres ventades han deixat cops de fins a 126 km/h a Portbou (Alt Empordà), 116 a Salòria (Alt Urgell), 111 a Núria (Ripollès) i 108 al Perelló (Baix Ebre).

Aurich ha destacat també que a l'àrea de Barcelona es poden assolir ràfegues d'entre 80 i 90 km/h tot i que de moment no s'han hagut de lamentar incidències destacables ni danys personals.

No obstant, aquest matí a l'avinguda Diagonal de Barcelona a l'alçada amb el carrer Muntaner ha caigut una palmera, que ja ha estat retirada. Això ha obligat a tallar dos carrils de sortida de la ciutat i s'han produït algunes retencions. També, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat s'han desplaçat a la piscina municipal per comprovar l'estat de la coberta perquè tenia alguns punts que no estaven ben assegurats i es començava a aixecar.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 74 avisos a causa del fort vent, la meitat concentrats al Vallès Occidental (21) i al Barcelonès (19), principalment per objectes a la via i interurbana i caiguda de branques.

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han fet des de la passada mitjanit i fins a les nou d'aquest matí cinquanta sortides a la demarcació de Barcelona, sobretot als Vallesos, Baix Llobregat, Anoia i Barcelonès. També, els Bombers de Barcelona han fet nou sortides relacionades amb vent des de la passada nit, bàsicament per arbrat, enllumenat i algunes persianes caigudes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema