Un home de nacionalitat espanyola, d'uns cinquanta anys, va morir ahir a conseqüència d'una descàrrega en una torre elèctrica de Vilafant. La víctima portava eines per manipular el cablejat i retalls de fil de coure. Per això la hipòtesi amb la qual es treballa és que probablement s'hi va enfilar de matinada amb la intenció de robar el cablejat de coure. Una persona que passejava el gos va alertar la policia de la presència del cadàver al matí. Anava indocumentat i ahir al vespre encara s'estava pendent d'identificar-lo. Fa menys d'un mes va morir un jove a Torroella de Montgrí en circumstàncies similars.

Els Mossos van rebre l'avís a les nou del matí que una persona havia localitzat el cadàver a la zona esportiva Els Pins de Vilafant, a tocar la piscina, en un camí rural i al peu d'una torre d'alta tensió. La víctima no portava documentació a sobre que permetés identificar-lo de forma ràpida però sí que duia una motxilla amb eines i retalls de fils. A prop hi havia un vehicle que es creu que podria ser seu.

Segons Mossos, per les cremades que presentava i el material que portava la víctima, la principal hipòtesi és que va patir una descàrrega elèctrica quan manipulava el cablejat, probablement per sostreure'l aprofitant que és un lloc aïllat.

A mig matí es va fer l'aixecament del cadàver i els Mossos van iniciar la investigació per aclarir els fets i identificar la víctima.

L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, va lamentar l'incident i va constatar que en no produir-se cap avaria elèctrica no va ser localitzat fins al matí, quan el va trobar un veí. Vilafant, segons Cantenys, no ha patit robatoris importants de coure com altres poblacions del voltant que en els darrers mesos han estat víctimes de múltiples furts de cable, sobretot de telèfon.

La víctima d'ahir és la segona en un mes després que el 16 de novembre un noi de 23 morís en unes circumstàncies similars a Torroella de Montgrí. Hauria intentant robar el cablejat en una línia, va patir una descàrrega i el cos sense vida el va trobar un pagès més d'un dia després que hagués passat. El 2012 un altre home va morir mentre intentava robar coure d'un transformador d'una empresa a Riudellots de la Selva.