L'institut Ramon Muntaner de Figueres, en el marc de la celebració del 175è aniversari, estrenarà avui una exposició permanent als passadissos principals del centre que recorda el pas de Salvador Dalí per allà.

Les autoritats faran parlaments i posteriorment dues alumnes impartiran una classe als seus companys i als convidats explicant la importància que va tenir l'institut en la formació de Salvador Dalí intentant defugir d'un format exclusivament protocol·lari i alhora fer participar l'alumnat en aquesta inauguració.

Dalí va néixer l'11 de maig de 1904 al carrer Monturiol de Figueres. Va cursar els seus estudis a l'institut figuerenc, on va editar juntament amb altres amics, la revista mensual Studium amb il·lustracions o articles. Al mateix centre s'hi han escolaritzat alumnes que van acabar sent importants en diferents àmbits com els polítics Carles Pi i Sunyer o Frederic Rahola, o els escriptors Josep Pous i Pagès i M. Carme Guash. El centre es va fundar al segle XIX com a Col·legi d'Humanitats com un centre d'ensenyament mitjà.