La companyia Endesa té previst portar a terme un dispositiu especial per aturar el frau de llum que està comportant sobrecàrrega al barri del Culubret de Figueres on hi ha talls diaris des de fa més d'un mes. L'Ajuntament va exigir dissabte solucions després que s'incendiés un cable elèctric i va informar que estava prevista una operació el 25 de novembre que Endesa va suspendre. La companyia ha informat que estan acabant de tancar la investigació sobre els consums i contractes al barri però que de forma immediata s'actuarà en un operatiu en el que participaran també Mossos d'Esquadra i Policia Local. L'Ajuntament denúncia que un dels motius que ha portat a aquesta situació és la presència de plantacions de marihuana.

En un operatiu similar als que s'han portat a terme en els darrers mesos al barri de Font de la Póvora de Girona, la companyia espera portar a terme inspeccions als punts on es conegui que s'estan fent connexions il.legals.

Endesa ha remarcat que la lluita contra el frau per part de la companyia en totes les casuístiques és una prioritat. Tant si ho detecta la pròpia companyia, hi ha denúncia o per part d'algun ajuntament, asseguren que sempre s'actua. Ho expliquen responent a les crítiques per part del govern figuerenc dissabte que feien pública una carta enviada un dia abans a la companyia exigint resoldre la situació als barris del Culubret i Bon Pastor

Des de principi de novembre hi ha talls de llum pràcticament diàriament al Culubret. Els talls són conseqüència d'una sobrecàrrega per consums irregulars, de persones que "punxen" la llum o manipulen els contadors. A més, l'Ajuntament està convençut que darrere s'amaga una activitat de plantació de marihuana en vivendes. De fet, en una intervenció plenària, l'alcaldessa, Marta Felip, manifestava que al barri del Bon Pastor, en moltes vivendes, no hi ha persones, sinó plantes.