Els grups de consum són agrupacions de famílies que busquen una alimentació més sana i directa apostant pels productes locals i de quilòmetre zero. A la comarca de l'Alt Empordà ja n'existeixen quatre i ara han decidit unir-se sota un mateix paraigua formant l'associació 'El Guaret'. La seva portaveu, Ariana Seglar, subratlla que l'objectiu de l'entitat és aconseguir una "alimentació més sostenible i sana" al mateix temps que fomentar l'agricultura de proximitat sense "tants intermediaris". L'entitat s'ha presentat oficialment aquest dissabte a Figueres, en el marc de la Fira de Nadal, amb un taller d'elaboració de xarops per refredats i trufes de fruits secs.

La idea de formar l'associació va sorgir de les mateixes famílies que conformen les quatre cooperatives de consum de l'Alt Empordà: El Garrollar de Vilajuïga, La Selvatana de La Selva de Mar, La Bresca i el Tràmec de Figueres. "Vam pensar que seria una bona forma d'ajudar-nos mútuament , fer més força i visualitzar-nos", assenyala la portaveu de l'entitat comunia, Ariana Seglar.

Els objectius de l'entitat són promocionar una agricultura més sostenible, local, de quilòmetre zero i al mateix temps fomentar i potenciar els agricultors i productors de la comarca. "Volem un alimentació sana, amb productes de qualitat", assenyala Seglar. Actualment cada un dels quatre grups de consum està composat per una quinzena de famílies que obtenen aliments, vegetals i cosmètics dels productors locals.

L'entitat, que s'ha presentat aquest dissabte oficialment a Figueres, té la intenció de realitzar diverses activitats durant l'any mitjançant les quals difondran els avantatges de l'agricultura més sostenible sense "tants intermediaris" i el consum reponsable. Avui, l'entitat ja ha realitzat un taller per infants i famílies.