Castelló d'Empúries ha aprovat un pressupost en el qual destina un 10% a inversions i que el govern (CiU, Si, PSC, Udem) qualifica de "pressupost de l'equilibri". El pressupost municipal és de 20.689.889 euros, i ascendeix a 24.468.708 euros amb els dels tres patronats. Per a inversions hi haurà 2.051.755,36 euros. La major part, 1.452.500 euros, aniran destinats a actuacions de l'àrea d'urbanisme, amb obres com el sobreeixidor d'Empuriabrava.

Segons el govern municipal, el pressupost culmina el procés d'estabilitat i sostenibilitat financera, un procés que va començar amb el primer pressupost de la legislatura. El 2012 es considera que es va recuperar l'estabilitat després de la greu situació financera que va obligar a fer dos plans de sanejament i d'arribar el 2010 a 3,8 milons de romanent negatiu. El 2012 es va poder tancar en positiu, "posteriorment s'ha anat millorant el 2013" i aquest any "es preveu consolidar els resultats i la situació econòmica-financera i pressupostària que es va liquidar a 31 de desembre de l'any passat". Això ha permès preveure un nivell d'inversió important que permetrà afrontar, diuen, obres de reforma en edificis i instal·lacions municipals, obres de vials urbans de reasfaltatge, enllumenat i, entre altres, acabar el sobreeixidor d'Empuriabrava. En matèria de seguretat s'hi destinen 148.100 euros i 118.700 per a la millora de les tecnologies.

A més, s'hi hauran d'afegir ?obres que no s'han executat aquest any com la reforma del front marítim d'Empuriabrava, un projecte a tres anys que ascendeix a més de tres milions d'euros. L'Ajuntament ha manifestat que "un fet molt important a destacar quant a inversions està en l'origen del seu finançament, ja que el seu 73,35% prové de l'estalvi corrent de recursos pressupostaris".

En despesa corrent es preveu un increment d'11,22% per a despeses de polítiques de protecció i millora del medi ambient i el medi natural. El major creixement, però, serà per a les actuacions en polítiques de foment de l'activitat econòmica, comercial i turística que pugen un 36,61%. En la partida de millora i manteniment d'espai públic hi haurà un increment del 33,83%.

La principal font de finançament dels augments de les despeses ha estat l'estalvi en les despeses financeres , per la millora del nivell d'endeutament., han informat perquè no s'ha previst un increment de la pressió fiscal.El nivell d'endeutament se situa ?actualment en el 64 %, i previstos per a finals del 2015 per sota del 60%.

El pressupost estava previst que s'aprovés ahir al vespre, amb els vots del govern.