El teatre Jardí de Figueres va acollir ahir a la tarda la primera de les tres representacions de l'obra "El primer Nadal dels pastors", que enguany celebra els seus 91 anys d'història. L'espectacle, un dels més tradicionals de la ciutat, es podrà veure també aquest diumenge, 28 de desembre i el dissabte, 3 de gener.

L'obra recull en tres actes els temes més habituals dels "Pastorets": la lluita entre el "bé i el mal" o les aventures dels pastors que han d'arribar a Betlem. A la capital altempordanesa, hi ha constància que es fan els pastorets des de l'any 1862. Malgrat això, aquesta obra, del Mossèn Rossend Fortunet, es va estrenar el dia de Nadal de 1923 al local de l'Odeón. Aleshores, el mateix capellà va dirigir l'orquestra Principal del Peralada.

La gran afluència de públic va obligar a canviar l'emplaçament de l'obra i ja el dia de Reis la va haver de fer al teatre Principal -avui Museu Dalí-. El 1997 es va crear l'associació que porta el seu nom i un any després es va celebrar el 75è aniversari de l'estrena recuperant la música en directe de la mà de l'orquestra del Casino.