L'empresa de lactis Mas Marcè de Siurana d'Empordà, i el celler de vi ecològic, Can Torres, de Sant Climent han engegat un projecte pilot per prevenir durant l'hivern els incendis habituals a l'estiu. Unes 300 ovelles de Mas Marcè pasturaran sis mesos als boscos de la finca vitivinícola.

"Creiem que ara és un bon moment per començar a evitar incendis... creiem que si això serveix, pot servir de precedent per fer-ho a arreu del territori català". Ho explica Manel Marcè, de Mas Marcè, una empresa dedicada a l'elaboració de formatges, iogurts i recuits ecològics que disposa d'ovelles pròpies de la raça ripollesa, una raça en perill d'extinció. L'altra impulsor del projecte és Barbara Maguglianide de Can Torres, que es dedica a l'elaboració de vi ecològic.

i, segons han explicat, aconseguint que tota la zona boscosa quedi totalment neta. Des de Can Torres expliquen que "l'ovella ripollesa ?s'adapta molt bé en aquest territori i, a més de la neteja dels boscos, ens permetrà el manteniment i la fertilització de les nostres vinyes". A la finca ja havien introduït durant dos anys un ramat de vaques a l'hivern per a la neteja. Ara diuen està a l'expectativa de veure com funciona amb el ramat d'ovelles. Estan convençuts que pot ser una bona eina per evitar els incendis que regularment afecten el territori.