L'Ajuntament de Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà, ha posat en marxa el nou servei de transport urbà de viatgers. L'empresa concessionària és Estarriol Bus i compta amb tres línies - la Vermella, la Verda i la Groga- que connecten la vila de Castelló d'Empúries, amb Empuriabrava, els centres escolars del municipi i amb parades d'altres línies interurbanes. El bitllet senzill té un cost 1,20 euros i la targeta de deu viatges costa 10 euros. Els jubilats empadronats al poble i els veïns que es troben a l'atur podran viatjar gratuïtament. Els joves de 5 a 25 anys tindran un descompte del 40% mentre que els membres de famílies nombroses només pagaran la meitat.

El nou servei d'autobús públic ja ha traslladat els seus primers viatgers aquest divendres. En concret, la Línia Vermella circularà durant tot l'any connectant el centre de Castelló d'Empúries amb Empuriabrava, fent un recorregut circular La Línia Verda també circularà tots els dies lectius escolars i els seus horaris coincidiran amb les entrades i sortides dels centres escolars d'Empuriabrava. Per últim, la Línia Groga només funcionarà durant la temporada d'estiu per així afavorir la mobilitat dins de la marina d'Empuriabrava. A més, aquesta tercera línia també connectarà amb la Línia Vermella i amb les diferents línies interurbanes que tenen parada a la C-260.

Tots els vehicles del servei estan adaptats per atendre persones amb mobilitat reduïda. D'altra banda, el consistori ha decidit que cada any, durant el mes d'abril, es portarà a terme la campanya Mes del Ciutadà pel Transport Urbà. Es tracta d'una iniciativa mitjançant la qual els veïns empadronats al poble podran gaudir de serveis gratuïts il·limitats durant tot el mes. Només caldrà aportar un certificat d'empadronament en vigor. Aquesta campanya té com objectiu sensibilitzar els ciutadans sobre els beneficis del transport públic.

En concret, durant aquest 2015, el bitllet senzill tindrà un cost de 1,20 euros. Els jubilats empadronats a la vila que presentin la 'Tarja rosa' podran utilitzar el servei gratuïtament. Durant aquest mes de gener, tots els jubilats del poble rebran a casa seva aquesta nova targeta. Els joves empadronats de 5 a 25 anys tindran un descompte del 40% del preu del bitllet i només els costarà 0,70 cèntims el bitllet, els membres de famílies nombroses del 50% i el aturats també disposaran de transport gratuït. Per obtenir tots aquests descomptes caldrà sol·licitar-los prèviament a l'Ajuntament de Castelló d'Empúries.