Més de cinc mil nens han passat aquestes festes de Nadal pels diferents punts d'activitats de la Factoria Lúdica i de l'Enginy de Figueres. Es tractava de jocs situats a alguns punts de la ciutat i la Casa Empordà, a banda d'espectacles, per tal d'entretenir i aguditzar l'enginy dels petits.

Des del 30 de desembre fins al 4 de gener, en la segona edició, ha tingut lloc aquest projecte educatiu basat en jocs de taula i d'enginy que pretén potenciar els valors com ara la creativitat, la imaginació, el talent, l'empatia o la sociabilització. La Màquina de l'Enginy, la Ludoteca Ludus Mundi, la Cambra Fosca o l'espai de les Carpes Geodèsiques, han estat alguns dels espais amb temàtiques variades com ara creació i manipulació, experimentació digital, ciència, gastronomia, art o enginy; així com espais de joc i altres activitats destinades un públic familiar.

A diferència de la primera edició que es va concentrar a la Casa Empordà, aquest any s'ha situat a altres equipaments i també a espais públics.